Το δίδυμο… φωτιά Καππάτος-Μαραβέγιας και οι εσωκομματικές έριδες των στελεχών, κάνουν το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο να πηγαίνει άπατο στο νομό μας

Η προχθεσινή εμφάνιση του Πρωθυπουργού και αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο νησί μας φαίνεται να επιδείνωσε περισσότερο τα πράγματα στο κυβερνών κόμμα και λιγότερο να έδωσε λύσεις στα προβλήματα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ένα τρομερό επικοινωνιακό λάθος. Το γεγονός ότι δεν επισκέφτηκε το κατεστραμμένο από τους σεισμούς του 2014 Ληξούρι και την πληγωμένη από τον Ιανό το 2019, Αγία Ευφημία, αμέσως έχασε την όποια δυναμική του στον μέσο δεξιό ψηφοφόρο, που σε ποσοστό 80% ψηφίζει Νέα Δημοκρατία ανεξαρτήτου αρχηγού και ανεξαρτήτου ψηφοδελτίου. Πέρα από αυτό όμως έγιναν ακόμη τραγικότερα λάθη. Ο παραγκωνισμός του Αλέξανδρου Παρίση (ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Βουλευτής του κόμματος) χτύπησε άσχημα σε αρκετό κόσμο, που βλέπει ακόμη τον Γνήσιο ως τον εκφραστή της παράταξης στο νησί μας. Ο Παναγής Καππάτος, ως ένας από τους παλιούς αυλοκόλακες των παλατιών, έχασε το επικοινωνιακό παιχνίδι και μάλιστα κοιτούσε αφ υψηλού κάποιους που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και να μιλήσουν με τον Πρωθυπουργό.
Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση στον κόσμο ήταν ο εναγκαλισμός του Πρωθυπουργού με τον Ναπολέων Μαραβέγια (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός στην κυβέρνηση Πικραμένου) που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο δεύτερος άνδρας που θα πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα νησιά μας. Ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό της Κεφαλονιάς, που έρχεται στο νησί μας 15 ημέρες τον χρόνο για να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο. Έκπληξη για πολλούς ήταν η… παραίτηση του δικαιώματος του Γιώργου Κοκκόλη να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο, ενώ ερωτηματικό παραμένει ακόμη η στάση που θα κρατήσει η Βικτώρια Αλεξανδράτου. Όλο αυτό το πολιτικό σκηνικό εντός του κόμματος, με δεδομένη την μεγάλη δυσαρέσκεια του δεξιού κόσμου στο πρόσωπο του Παναγή Καππάτου, δείχνει πως η έδρα για την Νέα Δημοκρατία πάει… περίπατο στο νομό μας. Από εκεί και πέρα, με δεδομένο το δίδυμο Καππάτου-Μαραβέγια στο ψηφοδέλτιο, κανέναν απολύτως ρόλο δεν θα παίξει ο τρίτος ή η τρίτη της παρέας (παίζει η ποσόστωση στις γυναίκες να είναι πανελλαδικά). Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός έκαναν τις επιλογές τους και αναμένεται να θερίσουν τους ανέμους που έσπειραν γεμίζοντας θύελλες το σακούλι τους.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed