1.345.000 ευρώ για τρία έργα Αγροτικής Οδοποιίας στην Κεφαλονιά από το ΥΠΑΑΤ

Σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) ανακοίνωσε την ένταξη και των δύο προτάσεων που έχουν υποβληθεί από δήμους της Κεφαλονιάς στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (δράση 4.3.4: «Βελτιωση Προσβασης σε Γεωργικη Γη και Κτηνοτροφικες Εκμεταλλευσεις») και αφορούν σε παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 1.345.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα:
Ο Δήμος Σάμης χρηματοδοτείται με 854.000 ευρώ
Ο Δήμος Αργοστολίου χρηματοδοτείται με 491.000 ευρώ
Οι παρεμβάσεις είναι οι παρακάτω:
Τσιμεντόστρωση της αγροτικής οδού προς παλαιά Μουζακάτα της κοινότητας Γριζάτων Σάμης, μήκους 2,3 χιλιομέντρων
Ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού στην περιοχή «Κάμπος-Χειμωνικό» της Σκάλας μήκους 2,8 χιλιομέτρων
Ασφαλτόστρωση στην περιοχή «ΒΙΠΕ-Θερμοκήπια» της Κρανιάς, μήκους 1,3 χιλιομέτρων
Τα έργα θα βελτιώσουν την πρόσβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με στόχο την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.
Συγχαρητήρια στους δήμους Σάμης και Αργοστολίου και όσους εργάστηκαν για την ένταξη των έργων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σύνολο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων οι 2 από τις 3 προτάσεις που κρίθηκαν ώριμες για ένταξη αφορούν την Κεφαλονιά και καλύπτουν το 72% της συνολικής χρηματοδότησης του ΥΠΠΑΤ για τα Ιόνια Νησιά στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τη δράση 4.3.4.
Μάλιστα το έργο που αφορά τον αγροτικό δρόμο προς τα Μουζακάτα στο Δήμο Σάμης υπερέβαινε το όριο των 500.000 ευρώ του προγράμματος, καθώς πρόκειται για συνεχιζόμενο έργο. Με συστηματική προσπάθεια και χάρη στην πληρότητα του φακέλου, το έργο κατ’ εξαίρεση εντάσσεται με προϋπολογισμό μεγαλύτερο. Για αυτό το λόγο οφείλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη για τη συνεργασία και τη στήριξη του αιτήματος του Δήμου Σάμης.
Μαζί με τα έργα που εντάχθηκαν στον πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του ΥΠΕΣ για αγροτική οδοποιία στους Δήμους Ληξουρίου (4,073 εκ.), Σάμης (3,354 εκ) και Αργοστολίου (1,012 εκ), το συνολικό ποσό για έργα αγροτικής οδοποιίας στην Κεφαλονιά από χρηματοδοτήσεις Υπουργείου αυξάνεται στα 9.784.000 ευρώ, ενώ και ο δήμος Ιθάκης χρηματοδοτείται απευθείας από το ΥΠΕΣ και το ΥΜΕ, εξασφαλίζοντας πρόσφατα νέα χρηματοδότηση 400.000 ευρώ για αποκαταστάσεις οδοποιίας.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed