Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Μεταφορικό Ισοδύναμο, πολύ λίγα και πολύ αργά κύριε Καππάτε

Στάχτη στα μάτια οι νέες υποσχέσεις κι η πανηγυρική ανακοίνωση στην οποία προέβη ο βουλευτής κ. Καππάτος για το γεγονός ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναγκάστηκε να υποσχεθεί ξανά την έναρξη των πληρωμών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο από την προσεχή Δευτέρα, προσθέτοντας ως «καθρεφτάκι για ιθαγενείς» και τα εισιτήρια που αφορούν το πρώτο δίμηνο του 2022, όταν οι εκκρεμείς πληρωμές προς τους κατοίκους προσεγγίζουν πλέον τον ένα χρόνο.
Ακόμα και αν υλοποιηθεί η τελευταία υπόσχεση περί έναρξης πληρωμών από τις 29 Αυγούστου, αυτή θα γίνει σταδιακά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής και θα αφορά μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Πολύ λίγα και πολύ αργά. Άλλωστε, ως προς το σκέλος που αφορά τις επιχειρήσεις και τα καύσιμα, ακόμα περιμένουμε την υπογραφή των ΚΥΑ και την ευόδωση των «ενεργειών» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, όπως μας ενημερώνει η επίσημη ανακοίνωσή του.
Είναι προφανές πως με αυτούς τους ρυθμούς και τις ολοένα και μεγαλύτερες καθυστερήσεις στις πληρωμές των δικαιούχων, οι κάτοικοι των νησιών μας δέχονται ένα ακόμα οικονομικό πλήγμα από την κυβέρνηση της Ν.Δ αφού η καθυστέρηση αυτή γίνεται μέσα στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία με τον πληθωρισμό να έχει φτάσει στο 12% , τις συνεχείς αυξήσεις στις μεταφορές από και προς τα νησιά μας και την ακρίβεια Μητσοτάκη να γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε τη μεταρρύθμιση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου και ελάφρυνε με απευθείας επιδότηση προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις των νησιών μας, το κόστος μετακίνησης πολιτών και εμπορευμάτων, με σκοπό την εναρμόνιση του κόστους μεταφοράς και καυσίμων με αυτό της χερσαίας χώρας. Τότε κ. Καππάτε, η Ν.Δ καταψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής και το χαρακτήριζε αέρα κοπανιστό, ενώ εσείς σήμερα χωρίς ίχνος ντροπής, μετά από τόσες καθυστερήσεις στις πληρωμές και την συνειδητή επιλογή του ευτελισμού του Μεταφορικού Ισοδύναμου, μιλάτε με κομπασμό για την δήθεν εξασφάλιση πόρων και την συνέχεια του μέτρου.
Το μεταφορικό ισοδύναμο πρέπει να διατηρηθεί και να επεκταθεί:
Να επανέλθει η λειτουργία των πληρωμών του στο προηγούμενο καθεστώς, μηνιαία για τους πολίτες και ανά τετράμηνο για τις επιχειρήσεις (με ένταξη της ηλεκτρονικής τιμολόγησης για ταχύτερη διεκπεραίωση)
Επέκταση του μέτρου όπως είχε σχεδιαστεί στα καύσιμα και τα τρόφιμα για όλα τα νησιά.
Επέκταση του μέτρου για τους επισκέπτες στα νησιά μας, έστω και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων ώστε να δοθούν κίνητρα για ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού
Η πολιτεία κ. Καππάτε οφείλει να δώσει αίσθημα ισοτιμίας στους πολίτες για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την εξέλιξη και την ανάπτυξη στα νησιά μας. Δεν φτάνει μόνο να πανηγυρίζει η Κυβέρνηση κι εσείς ο ίδιος για τον τουρισμό στα νησιά μας και τα αυξημένα έσοδα του κράτους αλλά και να ανταποδίδει τα οφειλούμενα στους κατοίκους.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed