Απόβαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης στο Αργοστόλι για το θέμα της ΚΕΔΗΚΕ, δύο και πλέον χρόνια ο Δήμαρχος «αδιαφορεί» για την καταγραφή-απογραφή και λύση της

Στο Αργοστόλι βρίσκεται από χθες το πρωί ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης, Νικόλαος Παπαθεοδώρου, προκειμένου να επιβλέψει ο ίδιος τις ενέργειες που χρειάζονται για να βγει από το γραφειοκρατικό τέλμα η εκκαθάριση της πρώην ΚΕΔΗΚΕ.
Από τις αρχές του 2020 που ουσιαστικά έληξε η θητεία της (οι Δήμοι Ληξουρίου και Σάμης αποχώρησαν) δεκάδες συμπολίτες μας έχουν εγκλωβιστεί στα πλοκάμια της αδιαφορίας του Δήμου Αργοστολίου και της γραφειοκρατίας των Υπηρεσιών και δεν μπορούν να εξοφληθούν για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στην ΚΕΔΗΚΕ πριν, αλλά και μετά το 2019 όταν διαλύθηκε ο ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς. Ο κ. Παπαθεοδώρου, βλέποντας ότι δύο και πλέον χρόνια δεν έχει προχωρήσει σχεδόν καθόλου η υπόθεση αναγκάστηκε να έρθει ο ίδιος στο νησί μας, προκειμένου να βάλει… γκάζια τόσο στις Υπηρεσίες του Δήμου όσο και στους αιρετούς που εμπλέκονται στην υπόθεση. Η πολιτική ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον Δήμαρχο, Θεόφιλο Μιχαλάτο, που είχε υποσχεθεί τη λύση και εκκαθάριση της ΚΕΔΗΚΕ μέσα στο 2021, αλλά και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Γιώργο Τσιλιμιδό, που δείχνει ότι δεν ασχολήθηκε τόσο σοβαρά με την υπόθεση ώστε να δοθεί ένα τέρμα σε αυτόν τον Γολγοθά που ζουν δεκάδες προμηθευτές της ΚΕΔΗΚΕ, που διεκδικούν τα χρήματά τους από την επιχείρηση. Από τα τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν για να επανέλθει η… κανονικότητα (Καταγραφή-Απογραφή, Εκκαθάριση, Εξόφληση), βρισκόμαστε ακόμη στο πρώτο, με αποτέλεσμα οι προμηθευτές να είναι στα κάγκελα και να κατηγορούν ευθέως τον Δήμαρχο Αργοστολίου για κωλυσιεργία των διαδικασιών. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς που επικοινώνησαν μαζί μας υποσχέθηκαν πως στις προσεχείς εκλογές θα τιμήσουν δεόντως αυτή τη συμπεριφορά του Θεόφιλου Μιχαλάτου. Ελπίζουμε ότι ο κ. Παπαθεοδώρου θα κάνει σωστά και σύντομα την δουλειά που κάποιοι δεν έχουν κάνει εδώ και δύο χρόνια και οι επαγγελματίες από το Αργοστόλι κυρίως, αλλά και από το υπόλοιπο νησί να βρουν το… φως τους.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed