Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Ωδείο Αργοστολίου ο Φίλιππος Τσαλαχούρης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ως νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Φίλιππο Τσαλαχούρη, ο οποίος κατέχει την ίδια θέση στο «πρώτο τη τάξει» ωδείο της πατρίδας μας, το Ωδείο Αθηνών.
Πριν από σχεδόν 90 χρόνια ο τότε Πρόεδρος της ΦΣΚ Μεμάγγελος Αλιβιζάτος είχε ζητήσει την αρωγή του Ωδείου Αθηνών την οποία προσέφερε ο τότε διευθυντής Φιλοκτήτης Οικονομίδης. Χθες, το ΔΣ του “Μουσικού & Δραματικού Συλλόγου – Ωδείο Αθηνών 1871” ενέκρινε την ενεργό παρουσία του σημερινού διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών στο Ωδείο Αργοστολίου της ΦΣΚ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε ένα ιστορικό μουσικό ίδρυμα της χώρας. Η παρουσία του κ. Τσαλαχούρη στο τιμόνι του Ωδείου Αργοστολίου είναι μεγάλη τιμή για την Φιλαρμονική και την Κεφαλονιά. Για το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται συνάντηση γνωριμίας με τους γονείς των μαθητών του Ωδείου μας και μετά θα συμμετέχει στην πρόβα της Μπάντας με το φλάουτο του, δίπλα και μαζί με τους μουσικούς μας. Σε επίσκεψη του στην Κεφαλονιά αρχές Σεπτεμβρίου γνωρίστηκε με τους περισσότερους από τους καθηγητές του Ωδείου και της Μπάντας, και με το ήθος και την εμπειρία του έφερε αέρα θετικότητας και αισιοδοξίας. Προτρέπουμε όλους του γονείς του Ωδείου μας να έρθουν να τον γνωρίσουν από κοντά και του ευχόμαστε καλό έργο στην Κεφαλονιά.
Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα του νέου μας Διευθυντή:
Ο Φίλιππος Τσαλαχούρης (1969) σπούδασε φλάουτο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο με υποτροφία. Τα πτυχία του συνοδεύονται από διακρίσεις και βραβεία. Από τους πλέον δραστήριους συνθέτες της γενιάς του. Ανάμεσα στα 130 και πλέον έργα του ξεχωρίζουν οι έξη Συμφωνίες, η δραματική καντάτα «Ιούλιος Καίσαρας», μονόπρακτες όπερες, Κοντσέρτα, έργα μουσικής δωματίου, χορωδιακά, τραγούδια κ.α. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από 20 χώρες από κορυφαία σύνολα και εκτελεστές. Εργάστηκε στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» από το 1991 μέχρι το 2005, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους θεατρικούς οργανισμούς της Ελλάδας. Εξελέγη τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών το Μάιο του 1996. Είναι καθηγητής Σύνθεσης και Ιστορίας της Μουσικής στο Ωδείο Αθηνών, και από το 2016 ο Διευθυντής των Μουσικών Σχολών του Ωδείου. Τακτικό μέλος της Ιονικής Ακαδημίας & μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη. Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο Παπαϊωάννου το 2008 αλλά και με το Αργυρό Μετάλλιο της Πόλης της Ρόδου.

Από το Δ.Σ.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed