Κάλεσμα Φορέων των νησιών μας για την κινητοποίηση στις 09/11

Κάλεσμα Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης προς επαγγελματικούς φορείς αυτοαπασχολούμενων – μικρών ΕΒΕ για έγγραφη διαμαρτυρία – διεκδίκηση αιτημάτων προς Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 9-11-2022
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς-Ιθάκης καλεί όλους τους Επαγγελματικούς Συλλόγους σε σύσκεψη την Τετάρτη 2 Νοέμβρη και ώρα 7:00 μ.μ. στα γραφεία του που βρίσκονται στην οδό Κρήτης 8 στο Αργοστόλι (δίπλα στην Γενική Ταχυδρομική με σκοπό να συζητήσουμε όλοι μαζί και να συνεργαστούμε σε από κοινού κινητοποίηση για την διεκδίκηση αιτημάτων μας, που αφορούν στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με το κύμα ακρίβειας και κόστους ενέργειας που πλήττει την αγορά, αλλά και για γενικότερα προβλήματα των κλάδων μας.
Συνάδελφοι δεδομένης της κατάστασης της οικονομίας στην χώρα μας και σε συνάρτηση με την πίεση που δεχόμαστε η πλειοψηφία των πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων, πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να δραστηριοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε εμείς και οι συνάδελφοι μας από την κεντρική εξουσία – κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση , σε συνεργασία με όλους τους ομοειδείς μας επαγγελματικούς φορείς προκειμένου να περιορίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται σχεδόν σε όλους από εμάς και αφορούν την οικονομική μας κατάσταση , την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας ,την ποιότητα της ζωής των οικογενειών μας και φυσικά την υγεία μας.
1. Να σταματήσει η καταλήστευση μας από τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που χωρίς λόγο μας επιβάλλουν να πληρώσουμε υπέρογκα ποσά αυξήσεων για την ενέργεια που μας παρέχουν
2. Να σταματήσει η καταλήστευση μας από τις υπέρογκες αυξήσεις των καυσίμων που επιβάλλονται με το πρόσχημα δήθεν του πολέμου στην Ουκρανία . Ειδικά στο πετρέλαιο που είναι το βασικό καύσιμο για την πλειοψηφία των επαγγελματικών αυτοκινήτων η τιμή έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ. Η κυβέρνηση πρέπει να ελέγξει τις τιμές και να μειώσει την κερδοφορία των κροίσων του πετρελαίου και των πολυεθνικών και αν δεν μπορεί να το κάνει πρέπει να μειώσει τον επιβαλλόμενο φόρο στα καύσιμα.
3. Προστασία από τους πλειστηριασμούς ακινήτων και δημιουργία Δημόσιας τράπεζας διαχείρισης κόκκινων δανείων και οφειλών , ώστε να σταματήσει η κλοπή της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από επιτήδειους -διαπλεκόμενους Να δίνεται η ευκαιρία να μπορούν οφειλέτες να πληρώσουν το δάνειο τους με έκπτωση ανάλογα με την πραγματική οικονομική δυνατότητα του καθενός κοντά στην τιμή αγοράς από τα FUND
4. Θέσπιση άμεσα ακατάσχετου επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού.
5. Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.
6. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
7. Μείωση των αυξημένων Δημοτικών τελών για τους φορολογούμενους Επαγγελματίες με αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση προς τους Δήμους .
8. Να καταργηθεί ο πτωχευτικός νόμος και να θεσπιστεί νέος Νόμος με νέα κριτήρια ευνοϊκά για τους μικρούς επαγγελματίες οφειλέτες ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα της επιβίωσης των επιχειρήσεων τους.
9. Να διαγραφεί άμεσα τμήμα των χρεών προς την εφορία- ταμεία των μικρών επιχειρήσεων ακόμα και αυτών που δεν έχουν οφειλές προς τρίτους , ώστε να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενο κλείσιμο κάποιων που θα οφείλεται μόνο σε οφειλές προς το Δημόσιο.
10. Να καταργηθεί κάθε μορφής πρόστιμο που αφορά τη λειτουργία του my data.
11. Να αποζημιωθούν άμεσα οι επαγγελματίες των οποίων οι επιχειρήσεις επλήγησαν από τον Ιανό και να σταματήσει το παιχνίδι δηλώσεων , υποσχέσεων, νέων ημερομηνιών κλπ
12. Να λυθεί άμεσα και συνολικά το πρόβλημα της Υγείας στο νησί με ουσιαστική χρηματοδότηση και με λειτουργία της ΜΕΘ
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εκπροσώπους των Επαγγελματικών Φορέων για να συζητήσουμε σχετικά με όλα τα παραπάνω , να τα εμπλουτίσουμε και με τις δικές σας προτάσεις, ώστε να καταλήξουμε σε από κοινού Ψήφισμα όλων των φορέων με τα αιτήματα μας, τα οποία θα επιδώσουμε με αντιπροσωπεία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο γραφείο του Βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Καππάτου καθώς και να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με περαιτέρω συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 9-11-2022.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σπυρίδων Λουκάκης         Δημήτρης Κουμαριώτης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed