Το μπαράζ των διαρρήξεων Ιερών Ναών στην Κεφαλονιά τον τελευταίο μήνα φέρνει αλλαγές στις εκκλησίες και… ανοιχτά παγκάρια για τους επίδοξους κλέφτες

Εννέα διαρρήξεις εκκλησιών μετράει η Κεφαλονιά τον τελευταίο μήνα, με την αστυνομία να μην έχει καταφέρει ακόμη να εντοπίσει τους δράστες που δρουν ανεξέλεγκτοι χωρίς κανένας και τίποτε να μπορεί να τους σταματήσει από το… θεάρεστο έργο τους.
Οι περισσότερες διαρρήξεις ως τώρα είχαν στόχο τα παγκάρια των εκκλησιών και λιγότερο τις εικόνες και τα τάματα. Μόνο σε δύο περιπτώσεις κλάπηκαν τάματα που ήταν κρεμασμένα στους Αγίους και τις Αγίες των εκκλησιών. Το πρόβλημα είναι ότι οι ζημιές που προκαλούνται στους Ναούς στοιχίζουν πολύ περισσότερα από τα χρήματα που βρίσκονται μέσα στα παγκάρια. Οι ιερείς του νησιού μας μαζί με τα εκκλησιαστικά τους συμβούλια, κατόπιν συνεννοήσεως με την Μητρόπολη, αποφάσισαν να έχουν πλέον ανοικτά τα παγκάρια των εκκλησιών, για να μην κάνουν ζημιές οι διαρρήκτες όταν εισέρχονται στους Ναούς για να κλέψουν. Τα τάματα θα αφαιρεθούν από τις εικόνες και θα τοποθετηθούν σε ειδικές θυρίδες, έτσι ώστε να εκλείψει τελείως ο κίνδυνος της κλοπής τους. Με τις παραπάνω ενέργειες πιστεύεται ότι θα μειωθεί στο ελάχιστο αυτή η λαίλαπα των διαρρήξεων των Ναών και θα εκμηδενιστούν οι κίνδυνοι καταστροφής ιερών και κειμηλίων που υπάρχουν μέσα σε αυτούς.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed