Αλέξανδρος Παρίσης και Άγγελος Κωνσταντάκης χορεύουν μαζί το τελευταίο… τάνγκο, ο Λεωνίδας των Θερμοπυλών και το «μολών λαβέ» του βασιλιά των Φαρακλάτων

Πολλοί τους λοιδόρησαν, κάποιοι παλιοί φίλοι τους εγκατέλειψαν, ορισμένοι τους βλέπουν με συμπάθεια, όπως όμως και να έχει το πράγμα αυτή η δυνατή σχέση, αυτός ο έντονος δεσμός δεν σπάει.
Έστω και μόνοι, έστω και κόντρα σε όλους τους καιρούς ο Αλέξανδρος Παρίσης κι ο Άγγελος Κωνσταντάκης δίνουν ένα παράδειγμα πίστης κι αφοσίωσης χωρίς να τους ενδιαφέρει το αύριο κι αν θα δικαιωθούν ή όχι. Οι δύο πολιτικοί άνδρες δίνουν ένα μάθημα ήθους και δεν έχει καμία σημασία που μπορεί εκλογικά ο κόσμος να μην τους δικαιώσει. Αυτό είναι δευτερεύον, αυτό που μετράει είναι το ισχυρό παράδειγμα ενός Άγγελου Κωνσταντάκη που μπορεί και να “καεί” πολιτικά, αλλά παρόλα έμεινε εκεί, δίπλα στον γερο-Γνήσιο για να μην λείψει τίποτα στον πολιτικό μέντορά του δεχόμενος αδιαμαρτύρητα τους χλευασμούς και τις ειρωνείες πρώην συνοδοιπόρων του που “οικιακή βοηθό του Παρίση” τον ανεβάζουν και “νοσοκόμα του Αλέκου” τον κατεβάζουν. Ο Άγγελος θα πέσει τελευταίος και αν όλα καταρρεύσουν αυτός θα μείνει να φυλάει Θερμοπύλες και ως άλλος Λεωνίδας θα φωνάξει ακόμη ένα “μολών λαβέ” σε όποιον προσπαθήσει να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed