Πρώτη επίσκεψη για το 2023 του Βουλευτή στην Ιθάκη

Επέλεξα την πρώτη επίσκεψη για το 2023 να την πραγματοποιήσω στην Ιθάκη, εκεί όπου τη χρονιά που μας πέρασε ο Δήμος Ιθάκης πέτυχε απορρόφηση 95% των πόρων που είχε στη διάθεσή του για αποκαταστάσεις από χρηματοδοτήσεις της Κυβέρνησης αξιοποιώντας τους πόρους προς όφελος των πολιτών σε πολλές περιοχές του νησιού.
Στη συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο κ. Διονύση Στανίτσα, τον έπαρχο κ. Θανάση Λιβιτσάνη, τοπικούς φορείς της Ιθάκης καθώς και τον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ Αναστάσιο Γριμποβιώτη, συζητήσαμε την πρόοδο των πολύ σημαντικών εξελίξεων που σημειώθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους όπως:
Το πρότυπο πιλοτικό πρόγραμμα προσαρμογής στις συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ιθάκης από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αφού σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Ιθάκη έχει επιλεγεί ως ιδιαίτερα ευάλωτη σε φυσικές καταστροφές.
Λιμενικά έργα, όπως η χρηματοδότηση του λιμένα των Φρικών
24ωρη ύδρευση και αναβάθμιση των μονάδων αφαλάτωσης προς επίλυση του υδατικού προβλήματος -πρώτη φορά η Ιθάκη το καλοκαίρι του 2022 είχε επάρκεια σε νερό και δεν υπήρξε θέμα στην καθημερινότητα των πολιτών και επισκεπτών-
Αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους
Δίκτυο αποχέτευσης και μονάδα επεξεργασίας λυμάτων
Καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν πρωτοφανούς έκτασης έργο στην πατρίδα μας από το Υπουργείο Υγείας με την χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για ανακαίνιση, αναβάθμιση και βελτίωση του Κέντρου Υγείας Ιθάκης.
Χάρηκα ιδιαίτερα όταν επισκέφθηκα τα καταστήματα στο Βαθύ και στον Σταυρό, βλέποντας τους επαγγελματίες και τους συμπολίτες μας να υποδέχονται με χαμόγελο και αισιοδοξία τις πρώτες μέρες του νέου έτους -έπειτα από τις αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές που έπληξαν το νησί-καθώς κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακάμψουν τη χρονιά που μας πέρασε και να συνεχίσουν την τροχιά ανόδου που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια στο νησί. Με την θεσμική μου ιδιότητα ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αλλά και σταθερό ενδιαφέρον υποστηρίζω τις προσπάθειες του Δήμου Ιθάκης για εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων συμβάλλοντας σε έργα, δίκτυο και υποδομές, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν ακόμη περισσότερα τη νέα χρονιά στην Ιθάκη.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed