Εντυπωσιακό sold out! Πάνω από 500 άτομα έδωσαν το παρόν απόψε στο Θέατρο στην παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλα Φαραντούρη «Η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα»

Ήταν πράγματι εντυπωσιακό αυτό που έγινε απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου. Ο Νικόλας Φαραντούρης και οι προσωπικότητες που είχε μαζί του στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του έφεραν στο Αργοστόλι ανθρώπους από όλη την Κεφαλονιά.
Η ενεργειακή κρίση μαστίζει την Ευρώπη και τη χώρα μας και το βιβλίο του κ. Φαραντούρη «Η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα» παρουσιάστηκε στην Κεφαλονιά την κατάλληλη στιγμή και κυριολεκτικά έγινε ανάρπαστο μετά το τέλος της εκδήλωσης. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε θέματα ενέργειας, δεν σήκωσε κεφάλι στο τέλος της εκδήλωσης, αφού όλοι ήθελαν να έχουν μια δική του χειρόγραφη σημείωση στο βιβλίο που προμηθεύτηκαν. Μπορεί τα περισσότερα μπράβο να ανήκουν στην ίδιο για την εντυπωσιακή αυτή συγκέντρωση κόσμου, ωστόσο και το υπόλοιπο πάνελ ήταν επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρώην Υπουργός και σύζυγος του αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη, Λούκα Κατσέλη, ο επίσης πρώην Υπουργός και νυν Τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ σε θέματα πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος και φυσικά ένα από τα πιο δυνατά μυαλά της Κεφαλονιάς, ο καθηγητής Αναστάσιος Γερμενής έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα σε αυτή την μοναδική στα χρονικά παρουσίαση βιβλίου στην Κεφαλονιά. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός συμπατριώτης μας δημοσιογράφος, Ανδρέας Κωνσταντάτος.
Μπορεί ο τίτλος του βιβλίου να μιλάει για την ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα, αλλά όλη η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από την Κεφαλονιά και πως μπορεί το νησί μας να είναι αυτάρκη και αυτόνομο όχι μόνο αναφορικά με την ενέργεια, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως ο πρωτογενής ή ο δευτερογενής. Όλοι οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, με τα λόγια τους να γίνονται αντικείμενο συζήτησης στο φουαγέ στο τέλος της βραδιάς. Αυτό όμως που έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν το κλείσιμο της βραδιάς, όπου σε μια τεράστια γιγαντοοθόνη παρουσιάστηκε το τραγούδι No Surrender του Bruce Springsteen, με τον κόσμο κυριολεκτικά να παραληρεί στα καθίσματα, να χειροκροτεί και τον Νικόλα Φαραντούρη σχεδόν να… χορεύει πάνω στην εξέδρα. Πολλοί ήταν αυτοί που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ανάμεσά τους ήταν ο Σεβασμιότατος κ.κ. Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης, ο π. Περιφερειάρχης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο π. Αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος Γαλιατσάτος και πολλοί ακόμη άνθρωποι από όλα τα κόμματα και όλες τις παρατάξεις. Εκεί ήταν επίσης πολλοί συμπατριώτες μας καθηγητές πανεπιστημίων που κάνουν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη γνωστές όχι μόνο στο πανελλήνιο, αλλά στα πέρατα του κόσμου. Καλοτάξιδο το βιβλίο σου Νικόλα Φαραντούρη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed