Με πολύ κρύο και ταυτόχρονα με ευλάβεια και με πλήρη κατάνυξη εορτάστηκε η Υπαπαντή του Κυρίου στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στον Αίνο

Αν και το κρύο ήταν τσουχτερό στο υψόμετρο του Μοναστηριού της Ζωοδόχου Πηγής στον Αίνο, εορτάστηκε η Υπαπαντή του Κυρίου. Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο π. Φώτιος Γαβριελάτος έχοντας στο πλάι του τον π. Σταύρο Ζαπάντη.
Ο κόσμος που βρέθηκε στο Μοναστήρι μπορεί να μην ήταν πολύς λόγω των καιρικών συνθηκών, ωστόσο αυτοί που βρέθηκαν γιόρτασαν με ευλάβεια και με κατάνυξη μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας. Η εικόνα της Παναγίας πήγε την καθιερωμένη της… βόλτα στο Αλώνι, όπου εψάλη Δέηση. Ακολούθησε καφές στο αρχονταρίκι της Μονής και στη συνέχεια τραπέζι, όπου η σούπα και η βραστή γίδα έκαναν το θαύμα τους κόντρα στο κρύο. Στη Μονή βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων, Νίκος Κουρκουμέλης και ο πρόεδρος της Κοινότητας του Πόρου, Οδυσσέας Γαλιατσάτος. Πρέπει όμως να κάνουμε και μια αναφορά στον δρόμο που οδηγεί στη Μονή, ο οποίος μπορεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να διορθώθηκε κάπως, αλλά πρέπει επιτέλους οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δασαρχείου και της Περιφέρειας να πάρουν την απόφαση να τον φτιάξουν, διότι, πέρα από το Μοναστήρι εξυπηρετεί πολλούς κτηνοτρόφους της περιοχής και βέβαια γίνεται προσβάσιμος στα πυροσβεστικά οχήματα, αφού μιλάμε για την καρδιά του Εθνικού Δρυμού του Αίνου. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες, χρόνια πολλά σε όλους εκείνους που τα τελευταία χρόνια με προσωπικό κόπο και χρήματα έχουν κάνει ένα μικρό θαύμα στα 900 μέτρα υψόμετρο και το Μοναστήρι παραμένει ζωντανό και επισκέψιμο για τους πιστούς.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed