Σκιές και ψίθυροι για παρέμβαση του Εισαγγελέα, τα… μάσαγε ο Δήμαρχος για την στατικότητα του Μουσείου Σκλάβου, κάτι σάπιο «μυρίζει» στην υπόθεση

Σε σκοτεινά… υπόγεια κινήθηκε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου αναφορικά με την στατική επάρκεια και την ανάγκη νέας στατικής μελέτης για το περίφημο Μουσείο Σκλάβου που θα στεγαστεί στο πρώην κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Τα πράγματα φαίνεται να είναι πολύ σοβαρά, καθώς ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ομολόγησε δημόσια πως κακώς ο ανάδοχος πήγε να κατεδαφίσει τοίχους του κτιρίου, ότι ναι μεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά καθησύχασε τους πάντες πως η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μαζί με τον ανάδοχο θα βγάλουν άκρη στο τέλος κι ότι το έργο δεν θα διακοπεί. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον», Νίκος Ανουσάκης, που ανέδειξε και δημοσίευσε το μείζων αυτό θέμα που αφορά την ασφάλεια του κτιρίου και των επισκεπτών, επέμενε πως ότι υπάρχει ανάγκη νέας στατικής μελέτης κι ότι η κάτοψη του υπογείου που συνοδεύει τον φάκελο του έργου ενδεχομένως να έχει αποκρύψει σημαντικά δεδομένα όπως π.χ. πως το υπόγειο είναι μονομπλόκ και γεμάτο χωρίσματα και δωμάτια. Τα πράγματα μετά από αυτή τη συζήτηση παραμένουν θολά, καθώς ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος ακολούθησε για άλλη μια φορά την γνωστή τακτική της… σουπιάς και τα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι πολλά. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι κάτι βρωμάει στην όλη ιστορία και κάτι σάπιο υπάρχει. Πάντως όπως μάθαμε ο Νίκος Ανουσάκης δεν θα αφήσει το θέμα, καθώς θεωρεί την ασφάλεια και την καλή στατικότητα του κτιρίου εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα, αφού σχετίζεται με την ασφάλεια των επισκεπτών του Μουσείου, όταν φτιαχτεί και θα ζητήσει και επίσημα τον φάκελο του έργου, κάτι που υποσχέθηκε να φέρει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Διονύσης Μινέτος να δώσει τις εξηγήσεις που ζήτησαν και άλλοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Αναμένουμε τις εξελίξεις, με τους πιο… ψαγμένους να κάνουν λόγο ακόμη και για εμπλοκή του Εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση με την τυχόν… μαϊμού στατική μελέτη του κτηρίου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed