Παναγιώτης Ιγγλέσης: «Το Μουσείο Σκλάβου και τα αναπάντητα ερωτήματα από την Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου και η πλήρης διαφάνεια των ενεργειών της»

Επειδή πολύς λόγος γίνεται κυρίως από τον επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Αργοστόλι, Παρόν και Μέλλον Νίκου Ανουσάκη που έχει να κάνει με την καθυστέρηση των εργασιών του εν λόγω έργου, έχω να τονίσω τα εξής στην Δημοτική Αρχή. (Εξυπακούεται ότι δεν γνωρίζουμε τη απόλυτη αλήθεια παρά μόνο υποθέσεις).
1. Δεν πρόκειται για διεκπεραιώσεις υποθέσεων πολιτών ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενες από τον νόμο προθεσμίες.
2. Έχει υποχρέωση η δημοτική αρχή να υποβάλει έκθεση απολογισμού του έργου της ετησίως Ν3230/2004 ΦΕΚ 44Α/11.2.2004.
3. Ο νόμος 3230/2004επιδιώκει να αλλάξει νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών που δυστυχώς ισχύουν μέχρι σήμερα και έδωσε ρόλους στους πολίτες. Δηλαδή θεωρεί τον πολίτη ως πελάτη με έμφαση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών! Τον πολίτη ως ιδιοκτήτη με έμφαση στην λογοδοσία του δημοσίου, προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της βέλτιστης χρήσης του δημοσίου χρήματος! Τον πολίτη ως συνεργάτη με έμφαση στην ενεργό συμμετοχή του στην άσκηση πολιτικών που αναπτύσσει η δημόσια διοίκηση όπως και οι νόμοι Ν.2690/1999 (κώδικας διοικητικής διαδικασίας), Ν3463/2006 (κώδικας τοπικής αυτοδιοίκησης) συμπληρώνουν την πρόσβαση στα έγγραφα που παράγουν οι δημόσιες υπηρεσίες.
Οφείλετε λοιπόν για την πλήρη διαφάνεια των ενεργειών σας να αφήσετε στην άκρη τις προθεσμίες και να απαντήσετε άμεσα στον Νίκο Ανουσάκη.
Τα πιο πάνω δεν απηχούν προσωπικές μου απόψεις, αλλά πρόκειται πρωτίστως για την εφαρμογή των νόμων και του γεγονότος ότι όλοι έχουμε την αξίωση να πληροφορούμεθα αξιόπιστα τα αποτελέσματα του Δήμου.

Παναγιώτης Ιγγλέσης
Στέλεχος της δημοτικής παράταξης «Δήμος Αργοστολίου, Παρόν και Μέλλον»

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed