Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες υπέρ της πατρίδας το 1821 στο Μνημείο του Κήπου στο Νάπιερ και κατάθεση στεφάνων, τα… ψιλοτάκουνα και τα… παρατράγουδα

Αμέσως μετά την σημερινή Δοξολογία στην Μητρόπολη Αργοστολίου ακολούθησε η Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες κατά την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος.
Και εδώ δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από τους γνωστούς και… άγνωστους εκπροσώπους και εν δυνάμει εκπροσώπους του λαού, αλλά και από τα πολιτικά κόμματα, που έσπευσαν να καταθέσουν το στεφάνι τους. Η διαδικασία έμοιαζε κάποια στιγμή ότι έχει ξεφύγει από τα γνωστά πλαίσια, αφού πέραν των Σωμάτων Ασφαλείας, που προχώρησαν στην κατάθεση όπως αρμόζει το πρωτόκολλο, είχαμε επανεμφανίσεις, αλλά και νέες εμφανίσεις αστέρων της πολιτικής και όχι μόνο, που από τη συμπεριφορά τους καταλάβαινες πως είτε καταθέτουν στεφάνι για πρώτη φορά στη ζωή τους είτε πήγαν εκεί απλά για να καταθέσουν και ένα στεφάνι συν όλα τα υπόλοιπα. Τα ψιλοτάκουνα δεν τους βοηθούσαν, αφού τουλάχιστον σε μια περίπτωση παραλίγο να έχουμε πτώση, ενώ δεν έλλειψαν και τα παρατράγουδα από κάποιους που δεν μπορούσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των στιγμών. Εντάξει, εκλογές έρχονται και όλοι θέλουν να αυτοδιαφημιστούν, αλλά καλό θα ήταν να μην εμφανιζόταν όλη αυτή η υποκρισία κάθε τέσσερα χρόνια. Βέβαια, εκεί ήταν και εκείνοι που δίνουν πάντα το παρόν σε αυτές τις περιπτώσεις και ξεχώριζαν σαν την μύγα μέσα στο γάλα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed