Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Το μέλλον της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης» του υποψηφίου Βουλευτή Ναπολέοντα Μαραβέγια για τους ετεροδημότες της Αθήνας

Ο υποψήφιος Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τη Νέα Δημοκρατία Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, τη Δευτέρα 24 Απριλίου, μίλησε στο ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη σε συγκέντρωση που οργάνωσαν οι φίλοι του στην Αθήνα με θέμα “Το μέλλον της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης”.
Ο Ναπολέων Μαραβέγιας τόνισε ότι πήρε την απόφαση να κατέβει στον πολιτικό στίβο καθως πιστεύει ότι όσα έχει γράψει και έχει πει ως Καθηγητής θα μπορούσαν να γίνουν πράξη τόσο στη χώρα μας όσο και στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Θεωρεί πως ήρθε η ώρα να συμβάλλει στην προσπάθεια ανάπτυξης των νησιών μας από τη θέση του Βουλευτή αυτη τη φορά, όπως έκανε και στο παρελθόν ως Πρόεδρος του ΕΘΙΑΓΕ, ως Πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ως Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ. Όπως εξήγησε ο Καθηγητής, η κάθοδος του στην πολιτική με τη Νέα Δημοκρατία οφείλεται στο γεγονός ότι η μεγάλη αυτή παράταξη έχει προσφέρει τεράστιο έργο στην Ελλάδα από την εποχή της ίδρυσης της από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι σήμερα. Ειδικότερα, στην τελευταία τετραετία ο Πρόεδρος της Ν.Δ και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατόρθωσε να βγάλει τη χώρα όρθια από τις συνεχείς κρίσεις, την μεταναστευτική, την υγειονομική και την ενεργειακή, με πρόσθετες δημόσιες δαπάνες 60 δις και ταυτόχρονα να διατηρήσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και μάλιστα με πρωτογενές πλεόνασμα.
Η πρωτοφανής οικονομική ανάπτυξη, διπλάσια από αυτή της Ευρωζώνης την περασμένη και τη φετινή χρονιά γίνεται εφικτή χάρη στην οικονομική πολιτική απελευθέρωσης των παραγωγικών δυνάμεων της πατρίδας μας, τη μείωση της φορολογίας και τη μεγάλη συμμετοχή της χώρας μας στους πόρους της Ε.Ε. Ταυτόχρονα οι επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική και η αμυντική θωράκιση της χώρας μας δημιουργεί κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας στους Έλληνες μέσα σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον και με έναν προκλητικό γείτονα. Επιπλέον η απαλλαγή των πολιτών από την καθημερινή ταλαιπωρία μέσω της ψηφιοποίησης του κράτους, μαζί με την εξωτερική πολιτική, την αμυντική θωράκιση και την οικονομική ανάπτυξη, αποτελούν μεγάλα επιτεύγματα που θα μπορέσουν να συνεχιστούν μόνο με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές.
Ειδικότερα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη το αναπτυξιακό σχέδιο που θα επιδιώξει να εφαρμοστεί ο Ναπολέων Μαραβέγιας, περιλαμβάνει τον συνδυασμό της τουριστικής ανάπτυξης με την αγροτική ανάπτυξη των νησιών μας, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και ενίσχυση της εκπαίδευσης και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Η ολοκλήρωση των έργων υποδομής (ύδρευση, οδικό δίκτυο, λιμάνια, μαρίνες κλπ) σε συνδυασμό με τη βελτίωση της υγειονομικής κάλυψης των νησιών μας αποτελούν προϋποθέσεις για τη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Η μέριμνα για τα έργα πολιτισμού και παιδείας, όπως η ανακατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου, η μεταστέγαση του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου, η αξιοποίηση των Κάστρων και των Μοναστηριών, η κατασκευή θερινού θεάτρου κ.α, αποτελούν προτεραιότητες. Η ενίσχυση των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αργοστόλι και η μεγαλύτερη σύνδεση τους με τις ανάγκες των νησιών μας, η ανάδειξη του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Φυσικών Κινδύνων στο Ληξούρι και του Οδυσσειακού Κέντρου στην Ιθάκη σε ερευνητικά κέντρα διεθνούς ακτινοβολίας είναι απολύτως εφικτοί στόχοι.
Ο Ναπολέων Μαραβέγιας υπογράμμισε πως όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν για να δοθεί στους νέους η δυνατότητα να μείνουν ή/και να γυρίσουν στα νησιά μας με τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς και να δημιουργήσουν νέο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό πλούτο για τους ίδιους, την οικογένεια τους και τον τόπο τους. Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η κατάκτηση της έδρας με το ψηφοδέλτιο της νίκης αποτελούμενο από την Σμαράγδα Σαρδελή, τον Παναγή Καππάτο και τον Καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια και προφανώς η επίτευξη αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Τον καθηγητή προσφώνησαν με θερμα λόγια, ο Κεφαλονίτης Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής Χαράλαμπος Αλεξανδράτος και ο Κεφαλονίτης Δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δημοτική Σύμβουλος Αλίμου Δανάη Νικολάτου.
Στην εκδήλωση δεν κατάφεραν να παρευρεθούν λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αιγάλεω και έστειλαν χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, η Υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων γνωστοί Κεφαλονίτες όπως, ο τ. Νομάρχης Διονύσης Λευκαδίτης, ο καθηγητής Γιάννης Μεταξάς, το στέλεχος της ΝΔ Νότης Μαρκάτος, ο Στέφανος Βεργωτής, ο Γεράσιμος και Σπύρος Καραβιώτης, η Πρόεδρος των Απανταχού Πυλαρέων Σταθούλα Μουστάκη, ο πρώην Συνδιευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών Διονύσης Τσελέντης, ο φιλόλογος καθηγητής Κώστας Αθανασάτος, ο δικηγόρος Τάσος Βαλλιανάτος, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Γιαννόπουλος, ο τ. Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς Νικηφόρος Κουλουμπής κ.α. Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συνάδελφοι καθηγητές του Ναπολέοντα Μαραβέγια όπως ο Κ. Αθανασόπουλος ο Σ. Βλιάμος, ο Γ. Πασιάς, ο Γ. Ρουσάκης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ν. Κούκης, κ.α.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed