«Κεραυνοί» του Νίκου Ανουσάκη κατά του Θεόφιλου Μιχαλάτου, κατηγορίες για αδιαφορία, κοροϊδία και ανικανότητα, έκανε τον… κινέζο ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Μπορεί να ήταν στη μεγαλύτερή του διάρκεια βαρετό το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο στο θέμα για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Δαυγάτων η αίθουσα πήρε κυριολεκτικά φωτιά μετά την σφοδρή επίθεση του Νίκου Ανουσάκη κατά του Δημάρχου.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου, Παρόν και Μέλλον», συνεπικουρούμενος από τον συνεργάτη του και μέλος του συνδυασμού του, Νίκου Παπαδάτου κυριολεκτικά ισοπέδωσε πολιτικά τον Δήμαρχο μέσα στα δύο μόλις λεπτά της ομιλίας του. Ο κ. Μιχαλάτος δεν αντέδρασε καθόλου κάνοντας τον… κινέζο και το μόνο που καταγράφεται από την πλευρά της δημοτικής αρχής ήταν το ψέλλισμα μερικών λέξεων από τον Σπύρο Σαμούρη, όμως ο πρόεδρος, Νικόλας Βαλλιανάτος τον έβαλε στη θέση του απαγορεύοντάς του να μιλήσει και να απαντήσει. Η ιστορία είχε να κάνει με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Δαυγάτων, το οποίο παραμένει για πολλά χρόνια ένα ανενεργό κομμάτι του Δήμου Αργοστολίου (πρώην Δήμου Κεφαλονιάς) δίνοντας την δυνατότητα στον Νίκο Ανουσάκη να επιτεθεί στον Δήμαρχο. «Είχατε εκλεγεί με βασικό σύνθημα “πρώτα τα χωριά” και καταφέρατε να εξαπατήσετε του δημότες που σας πρόσφεραν τη θέση του Δημάρχου», ανέφερε ο κ. Ανουσάκης και συνέχισε: «Τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας παραμένει ανενεργό. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν εγώ και ο κ. Παπαδάτος ως μέλη της δημοτικής αρχής Παρίση (2014-2019), αλλά το… παραμύθι έχει δράκο. Απαντήστε μου αν πρόκειται για αδιαφορία, για κοροϊδία ή απλά για ανικανότητα να ενεργοποιήσετε πάλι το Μουσείο. Θα δεχθούμε όποια απάντηση και αν μας δώσετε». Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος δεν έδωσε καμία απάντηση και απλά προσπέρασε την τοποθέτηση του Νίκου Ανουσάκη, που επανήλθε με το Μουσείο Σκλάβου αυτή τη φορά λέγοντας τα εξής: «Ένα ακόμη έργο που είχατε κάνει σημαία της προεκλογικής περιόδου ήταν το Μουσείο Σκλάβου, το οποίο τέσσερα χρόνια μετά παραμένει στις καλένδες. Ενημερώστε μας τι γίνεται, μας έχετε αφήσει στο σκοτάδι και μας περνάτε για παλαβούς τόσο καιρό. Δώστε απάντηση για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου και ενημερώστε μας τι κρύβεται πίσω από την στατική μελέτη του κτηρίου. Θα επιθυμούσα μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο το Μουσείο Σκλάβου να έχει παραδοθεί στους δημότες και να μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω την κεντρική προεκλογική μου ομιλία έχοντας σε φόντο το Μουσείο Σκλάβου, το έργο σημαία της δημοτικής Αρχής Μχαλάτου». Ούτε σε αυτό το σημείο ο Δήμαρχος έδωσε κάποια απάντηση και το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίστηκε με εύλογα ερωτήματα να… ίπτανται της αιθούσης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed