Καταβολή υπόλοιπου ποσού επιχορήγησης πληγέντων επιχειρήσεων από τον «Ιανό»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταβολή του υπόλοιπου ποσού ποσοστού 35% της επιχορήγησης, των επιχειρήσεων σε Κεφαλονιά & Ιθάκη, για ζημιές που υπέστησαν στον εξοπλισμό τους, από τον Μεσογειακό κυκλώνα “Ιανός” το διάστημα 17-19/09/2020. Η καταβολή της επιχορήγησης αφορά επιχειρήσεις οι οποίες:
-είχαν καταθέσει αίτηση και πλήρη φάκελο δικαιολογητικών το διάστημα μετά το φυσικό φαινόμενο “Ιανός”
-είχε διενεργηθεί αυτοψία από τις αρμόδιες επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
-στην πλειονότητά τους είχαν λάβει 20% της εκτιμηθείσας ζημιάς ως προκαταβολή
-είχαν προσκομίσει τα δικαιολογητικά που ζητήθηκαν από τη διεύθυνση Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Οικονομικών τον Φεβρουάριο του 2023
-εξακολουθούν να είναι ενεργές και κατά τον χρόνο καταβολής της επιχορήγησης.
Οι ως άνω επιχειρήσεις λαμβάνουν επιχορήγηση το ύψος της οποίας θα φτάσει συνολικά, κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών, σε ποσοστό 55% της εκτιμηθείσας ζημίας, ενώ οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ήδη λάβει προκαταβολή ποσοστού 20% της εκτιμηθείσας ζημίας. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης δια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ευρισκόμενη σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και την αρμόδια Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής, καθ’ όλο το διάστημα από την έλευση του φαινομένου μέχρι και σήμερα, λειτούργησε με αίσθημα ευθύνης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιχορήγησης προς ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν. Επισημαίνουμε ότι:
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για τις οποίες δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αυτοψιών πλην όμως είχαν προσκομίσει φάκελο νόμιμων δικαιολογητικών στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας. Το προσεχές χρονικό διάστημα θα κινηθεί και για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που υπέστησαν ζημίες η διαδικασία επιχορήγησης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας & Ιθάκης. Ήδη με σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών ρυθμίστηκε το ζήτημα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που υπέστησαν ζημίες και δεν καλύφθηκαν από τον ΕΛΓΑ. Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης δια των αρμοδίων υπηρεσιών της βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών για τις περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά την ομαλή εφαρμογή της.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ Π.ΤΡΑΥΛΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed