Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κραματόρσκ με τουλάχιστον εννέα νεκρούς

Ρωσικός πύραυλος έπληξε εστιατόριο στην ανατολική ουκρανική πόλη Κραματόρσκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματισθούν 56, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες άμεσης δράσης, ενώ σωστικά συνεργεία ερευνούν τα συντρίμμια για θύματα, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.
«Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους τρεις ανήλικοι, ανασύρθηκαν από τα ερείπια και 56 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, ανάμεσά τους και ένα παιδί γεννημένο το 2022», ανακοίνωσε στο Telegram εκπρόσωπος της υπηρεσίας, διευκρινίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ επτά άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια. Η ουκρανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν δύο πυραύλους εδάφους-αέρος S-300 κατά της πόλης Κραματόρσκ, με πληθυσμό 150.000 πριν από τον πόλεμο. Η επίθεση κατέστρεψε το πολυσύχναστο εστιατόριο Ria Pizza στο κέντρο της πόλης, στο οποίο σύχναζαν δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και στρατιώτες. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πληροφορία για την παρουσία ξένων στρατιωτικών εκπαιδευτών στην πόλη. Τρεις Κολομβιανοί, ο γνωστός συγγραφέας Έκτορ Αμπάντ, ο πολιτικός Σέρχιο Χαραμίγιο και η δημοσιογράφος Καταλίνα Γκόμες, ανταποκρίτρια της εφημερίδας El Tiempo, τραυματίσθηκαν ελαφρά την ώρα που δειπνούσαν στο εστιατόριο με την ουκρανίδα συγγραφέα Βικτόρια Αμελίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αμπάντ και Χαραμίγιο.
Ένας δεύτερος πύραυλος έπληξε χωριό στις παρυφές του Κραματόρσκ, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, αλλά τα περισσότερα θύματα ήταν στο εστιατόριο, όπου τουλάχιστον τρία παιδιά περιλαμβάνονται στους νεκρούς. «Διασώστες εργάζονται μέσα στα συντρίμμια του κατεστραμμένου κτιρίου και αναζητούν ανθρώπους που είναι πιθανόν ακόμη κάτω απ’ αυτά», ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών άμεσης δράσης μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram. Ρωσικός πύραυλος έπληξε επίσης συγκρότημα κτιρίων στο Κρεμεντσούκ, περίπου 375 χιλιόμετρα πιο δυτικά στην κεντρική Ουκρανία, ακριβώς ένα χρόνο μετά την επίθεση εκεί σε εμπορικό κέντρο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων. Δεν αναφέρθηκαν θύματα από την τελευταία επίθεση. Στο Κραματόρσκ, μια πόλη που συχνά γίνεται στόχος ρωσικών επιθέσεων, διασώστες εργάζονταν στο κατεστραμμένο εστιατόριο, ενώ κάτοικοι παρατηρούσαν. Το κτήριο έχει καταστραφεί. Αστυνομικοί και στρατιώτες βγήκαν έχοντας πάνω σε φορείο έναν άνδρα με στρατιωτικό παντελόνι και μπότες. Μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο, αν και δεν ήταν σαφές αν ήταν ακόμη ζωντανός.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed