5ος ο Γεράσιμος Λιγνός στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παρατριάθλου στη Λα Κορούνια

Μέσα στις πρώτες πεντάδες των κατηγοριών τους, τερμάτισαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παρατριάθλου, που διεξήχθη χθες Σάββατο (1/7) στη Λα Κορούνια της Ισπανίας.
Την 4η θέση κατέλαβε ο Ibraim Al Husein. Ο αθλητής των Πρωτοπόρων (PTS 3), ο οποίος μετείχε στον αγώνα με τη σημαία της World Triathlon, τερμάτισε σε χρόνο 1:18:58 (Κολύμβηση 13:19, ποδηλασία 37:22, τρέξιμο 24:04) και έχασε το μετάλλιο στις λεπτομέρειες, καθώς ο 3ος Ισπανός Ντιέγκο Λαρντόν Φερέρ τερμάτισε σε 1:18:39. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο επίσης Ισπανός Ντανιέλ Μολίνα με χρόνο 1:13:16. Ο Γεράσιμος Λιγνός με συνοδό τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου (Φιλόξενος, PTVI 3) κατέλαβαν την 5η θέση με χρόνο 1:04:52 (Κολύμβηση 10:11, ποδηλασία 30:59, τρέξιμο 18:30). Το ελληνικό δίδυμο πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και αν δεν είχε ένα ατύχημα με την αλυσίδα του ποδηλάτου, θα μπορούσε να είχε κατακτήσει και μετάλλιο. Το αποτέλεσμα, αυτό παραμένει καλό στο «κυνήγι» της συμμετοχής του, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Όπως τόνισε και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Άρης Μαυρόπουλος, οι επόμενοι δύο αγώνες σε Μόντρεαλ και Λος Άντζελες είναι κρίσιμοι. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Βρετανός Ντέιβ Έλις με χρόνο 59.42. Οι δύο αθλητές που έχουν «υιοθετεί» από την εταιρεία Βίκος, η οποία τους στηρίζει σε κάθε τους συμμετοχή σε εγχώριους αγώνες, αλλά και σε διοργανώσεις του εξωτερικού, πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και θέλουν να συνεχίσουν έτσι, με τη Βίκος να είναι πάντα στο πλευρό τους.

Γεράσιμος Λιγνός: «Με την 5η θέση αποδείξαμε τη δυναμική μας»
Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το τερματισμό τόνισε: «Ήταν ένας πολύ όμορφος και πολύ ανταγωνιστικός αγώνας για εμάς. Νιώθαμε πολύ καλά και αυτό φάνηκε από το κολυμβητικό κομμάτι όπου πήγαμε αρκετά γρήγορα. Δυστυχώς στο ποδήλατο μας έφυγε η αλυσίδα κάτι που ίσως μας κόστισε ένα μετάλλιο. Όπως και να’ χει με την 5η θέση αποδείξαμε τη δυναμική μας και συγκεντρώσαμε πολύτιμους βαθμούς για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες». Στην 5η θέση τερμάτισε και η Αντιγόνη Χαριέσσα Βασιλοπούλου (PTVI Γυναικών) με συνοδό τη Σοφία Μαλτέζου (Ιωνάς), σε χρόνο 1:24:54 (κολύμβηση 15.32, Ποδηλασία 38.30 και τρέξιμο 24.06), συμπληρώνοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις της χώρας μας, στη Λα Κορούνια. Πρώτη τερμάτισε η Ισπανίδα Σουζάνα Ροντρίγκεθ με χρόνο 1:07.46.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed