Πύρινος εφιάλτης, καίγονται Δερβενοχώρια, Λουτράκι, Μάνδρα και Νέα Πέραμος

Μια ακόμη εφιαλτική νύχτα βίωσαν οι κάτοικοι στα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο να κατακαίνε μεγάλες εκτάσεις πρασίνου, σπίτια και περιουσίες στο Λουτράκι Κορινθίας και στην Μάνδρα Αττικής.
Οι φωτιές που μαίνονται από τη Δεύτερα 17 Ιουλίου έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις καταστρέφοντας σπίτια αλλά και το φυσικό περιβάλλον στο πέρασμά τους. Στις δύο αυτές περιοχές, στην Κορινθία και τη Δυτική Αττική, εστιάζεται το δυσκολότερο μέτωπο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τον πύρινο εφιάλτη να δείχνει εξαιρετικά δύσκολος στην επιτυχή αντιμετώπιση του, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν με συνέπεια οι αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς. Η νύχτα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας και όλους τους συναρμόδιους φορείς να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσουν τις ενεργές εστίες. Τα εναέρια μέσα που ξεκίνησαν τις πτήσεις τους από τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά στον περιορισμό των ενεργών εστιών φωτιάς και στην προσπάθεια να τεθούν υπό έλεγχο, βοηθούντος πάντα και του καιρού.
Σε ένα πρώτο απολογισμό, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές Δευτέρα στα Δερβενοχώρια κινήθηκε χθες Τρίτη προς τη Μάνδρα, περνώντας ταχύτατα από πολλούς οικισμούς, όπου απανθράκωσε σπίτια, οχήματα και ζώα. Οι οικισμοί Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρι, Αγιά Σωτήρα, Νέα Ζωή, Νέος Πόντος, Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Συνοικισμός Όθωνα και Ευταξία εκκενώθηκαν, ούτως ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανθρώπινων απωλειών. Σύμφωνα με νεότερη πρωινή ενημέρωση πάντως από την Πυροσβεστική η φωτιά στη Νέα Πέραμο αναζωπυρώθηκε εξαιτίας των ανέμων κι αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην επεκταθεί περεταίρω. Το ευχάριστο είναι ότι δεν διευρύνεται η έκταση του μετώπου της πυρκαγιάς, ωστόσο οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, κρατούν επί ποδός πολέμου τις Πυροσβεστικής δυνάμεις. Ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε τη νύχτα προς το πεδίο βολής Κανδύλη της Νέας Περάμου, στο οποίο επίσης επιχειρούν από το πρωί Πυροσβεστικές δυνάμεις, προσπαθώντας να εμποδίσουν την περεταίρω επέκτασή του.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed