Και η δεύτερη δημοσκόπηση βγάζει ντέρμπι Ανουσάκη-Μιχαλάτου στον δεύτερο γύρο, «έξω φρενών» οι επιχειρηματίες που τις παρήγγειλαν γιατί περίμεναν άλλα αποτελέσματα

Τελικά το εκλογικό σκηνικό στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αργοστολίου είναι περίπου σταθερό κι όλα δείχνουν πως ο νικητής θα κριθεί στο νήμα στο δεύτερο γύρο, σύμφωνα και με δεύτερη δημοσκόπηση που έγινε στον Μητροπολιτικό Δήμο.
Τα ευρήματα και των δύο δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι και ο καθεστωτικός συνδυασμός του νυν Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου καλά κρατεί, αλλά κι ότι από την άλλη ο Νίκος Ανουσάκης έχει πλέον δημιουργήσει ένα ρωμαλέο αντίπαλο πολιτικό μπλοκ που συσπειρώνει ετερόκλητες δυνάμεις και απειλεί στα ίσια την παρούσα δημοτική αρχή στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Και η δεύτερη δημοσκόπηση λοιπόν έβγαλε ουσιαστικά τα ίδια αποτελέσματα με την πρώτη με την διαφορά πως στην δεύτερη δημοσκόπηση, προφανώς τηρήθηκαν πιο σφιχτά κριτήρια, οπότε τα ποσοστά όλων των υποψηφίων και των συνδυασμών είναι πεσμένα συγκριτικά με την πρώτη δημοσκόπηση.
Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της δεύτερης δημοσκόπησης στον πρώτο γύρο ο Θεόφιλος Μιχαλάτος λαμβάνει 25%, ο Νίκος Ανουσάκης 19%, ο Αλέκος Παρίσης 11%, ο Αλέξανδρος Παντελειός 7%, 6% η παράταξη του Κ.Κ.Ε. και 4% ο Γιάννης Λυκούδης, ενώ το “ΔΕΝ ΞΈΡΩ /ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ” είναι πολύ μεγάλο, γύρω στο 28%. Στον δεύτερο γύρο από την άλλη τα πράγματα εμφανίζονται τελείως αμφίρροπα, καθώς οι Μιχαλάτος κι Ανουσάκης κονταροχτυπιούνται έχοντας κι οι δύο ένα ποσοστό περί το 50% με ελάχιστες αποκλίσεις. Δηλαδή τα πράγματα είναι τελείως ρευστά κι όλα παίζονται και γίνονται ακόμα πιο ρευστά αν σκεφθούμε ότι κατ΄ αρχήν το ποσοστό του “ΔΕΝ ΞΈΡΩ / ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ” είναι πραγματικά πολύ μεγάλο κι αυτό συνήθως δεν ευνοεί την εν ενεργεία δημοτική αρχή, αλλά κι ότι κάποια δεδομένα και στην δεύτερη δημοσκόπηση είναι ατελή και ελλιπή με την έννοια ότι ο Γιάννης Λυκούδης που μετράται δεν έχει συνδυασμό και δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος.
Όλα επίσης δείχνουν πως στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου θα κατέλθει κι ένας συνδυασμός που δεν μετράται στις δημοσκοπήσεις, δηλαδή αυτός του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Διονύση Γασπαρινάτο. Σημαντικό επίσης είναι πως οι επιχειρηματίες που παρήγγειλαν και πλήρωσαν τις δύο δημοσκοπήσεις (ένας Ελληνοαμερικάνος κι ένας πιο ντόπιος δεν γίνεται ) είναι εξαγριωμένοι από τα αποτελέσματα και ζητούν άμεσες αλλαγές και “διορθώσεις” των αποτελεσμάτων, καθώς άλλα αποτελέσματα ήθελαν και περίμεναν. Χοντραίνει το παιχνίδι στο Δήμο Αργοστολίου κι έχουμε να δούμε πολλά μέχρι τον Οκτώβριο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed