Η νέα δημοσκόπηση της K Research επιβεβαιώνει την γενική εικόνα που υπάρχει στον Δήμο Αργοστολίου, ο Ανουσάκης απειλεί τον Μιχαλάτο, τρίτος με διαφορά ο Παρίσης

Ακόμα μία δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την γενική εικόνα που υπάρχει στους πολιτικούς αναλυτές για τα τοπικά δρώμενα ως προς τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου στο Δήμο Αργοστολίου.
Σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται πως ουσιαστικά θα έχουμε ένα πολιτικό… τανγκό για δύο, αφού ο μεν νυν Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος διατηρεί την πρωτιά στον πρώτο γύρο με ένα ποσοστό γύρω στο 30%, ενώ σταθερά δεύτερος στον πρώτο γύρο είναι ο Νίκος Ανουσάκης με ένα ποσοστό γύρω στο 24%. Από κει και πέρα ο Αλέξανδρος Παρίσης λαμβάνει ένα 14 % και στο 10 % περίπου είναι ο Αλέξανδρος Παντελειός όπως και ο Γιάννης Κουρούκλης του Κ.Κ.Ε που έχει ένα μη αμφισβητήσιμο 8% . Μεγάλο πάντως είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων που κινείται στο 15% οπότε πολλά θα κριθούν και κατά την προεκλογική περίοδο.
Σε ότι αφορά τον δεύτερο γύρο δεν υπάρχουν ευρήματα γιατί ο πολιτικοποιημένος τοπικός επιχειρηματίας που πλήρωσε για την δημοσκόπηση επιθυμούσε κι είχε δώσει εντολή για τον δεύτερο γύρο να μετρηθεί μόνο το δίδυμο Μιχαλάτος-Παρίσης πλην όμως τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου έβγαλαν τελικούς μονομάχους τους Μιχαλάτο με Ανουσάκη, αφού ο Παρίσης κατετάγη καθαρά τρίτος. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι και οι προηγούμενες μετρήσεις έχουν δείξει μεγάλη και οριακή κόντρα μεταξύ Μιχαλάτου και Ανουσάκη στον δεύτερο γύρο, αλλά η Κ Research δεν έβγαλε αποτελέσματα γι΄ αυτό αφού δεν πληρώθηκε για να ερευνήσει κάτι τέτοιο. Η πρώτη ενημέρωση έχει ήδη γίνει στον γνωστό επιχειρηματία για τις τάσεις των μετρήσεων και μάλιστα δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος. Όλα δείχνουν πως αυτή την φορά οι τοπικοί «βαρώνοι» δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν απόλυτα το πολιτικό παιχνίδι και η προσπάθεια να υπάρχει ξανά μία απολύτως κατευθυνόμενη κατάσταση παρουσιάζει προβλήματα στην πράξη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed