Πως δεν θα χάσετε την αγροτική επιδότηση στα οικολογικά σχήματα

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης υπενθυμίζει ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική της περιόδου 2023-2027 αντανακλά τους ευρύτερους περιβαλλοντικούς και κλιματικούς στόχους που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας για την προστασία του περιβάλλοντος από την πρωτογενή παραγωγή.
Η επίτευξη ενός τέτοιου στόχου συνδέεται, μεταξύ άλλων, και με την υιοθέτηση των Οικολογικών Σχημάτων (eco schemes). Εφόσον ο κατά κύριο και ο ετεροεπαγγελματίας Κεφαλλονίτης και Ιθακήσιος Αγρότης /Κτηνοτρόφος θελήσει να υιοθετήσει – ή να συνεχίσει να εφαρμόζει φιλικές προς το περιβάλλον γεωργικές πρακτικές και μεθόδους καλλιέργειας οι οποίες συμβάλλουν στην μείωση της ρύπανσης που προκαλείται από τη γεωργία και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, μετέχοντας αποδεδειγμένα στα Οικολογικά Σχήματα, τότε ως επιβράβευση λαμβάνει κίνητρα και την ανάλογη επιδότηση.
Καλούνται όσοι ντόπιοι Παραγωγοί Δ Ε Ν είναι δικαιούχοι του Μέτρου 11 «Βιολογική Γεωργία/Κτηνοτροφία» και «των Γεωργοπεριβαλλοντικών δράσεων και Κλιματικών υποχρεώσεων» του Μέτρου 10 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και έχουν προμηθευτεί σπόρους είτε για φθινοπωρινές/χειμερινές ή για ανοιξιάτικες/καλοκαιρινές καλλιέργειες (αφορούν στην καλλιεργητική περίοδο Φθινόπωρο 2022 έως Καλοκαίρι 2023), να προσκομίσουν, εφόσον δεν το έχουν ήδη κάνει, τα Τιμολόγια Αγοράς Πιστοποιημένου Σπόρου καθώς και τις Ετικέτες ώστε να εξεταστεί εάν δύνανται να συμμετάσχουν σε κάποιο Οικολογικό σχήμα, ή για να αιτηθούν κάποια Συνδεδεμένη Επιδότηση. Ομοίως και για αγορές Λιπασμάτων Βραδείας Αποδέσμευσης ή με Παρεμποδιστές ή με Βιοδιεγέρτες.
Επιπλέον, όσοι ντόπιοι Παραγωγοί έχουν προβεί σε σύμβαση για Διατήρηση μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας/Κτηνοτροφίας πρέπει να προσκομίσουν, εφόσον δεν το έχουν ήδη κάνει, Ενεργή Σύμβαση του Παραγωγού με εγκεκριμένο Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης (Ο.Ε.Π.) και Πιστοποιητικό το οποίο έχει εκδοθεί σε ηλεκτρονική μορφή με χρήση του συστήματος traces από τον Ο.Ε.Π., με τον οποίο είναι συμβεβλημένοι. Καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης των ανωτέρω δικαιολογητικών Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023.

Από τον Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed