Μένια Μηλιώρη: «Έχουμε την δυνατότητα να διαμορφώσουμε σωστά το μέλλον της Παλικής»

Aγαπητοί φίλοι, λέγομαι Μαλαματένια (Μένια) Μηλιώρη, το γένος Παναγή Ξυδιά. Γεννήθηκα στον Άγιο Δημήτρη Παλικής από μια αγροτική οικογένεια. Αναγκάστηκα να φύγω, μόλις δώδεκα χρονών, για την Αθήνα, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης μιας καλύτερης ζωής, δεδομένου ότι αυτός ο τόπος, ούτε και τότε μπορούσε να μου προσφέρει κάτι.
Βρέθηκα σε μια μεγαλούπολη στα 12 μου χρόνια, σχεδόν μόνη, με την ελπίδα να επιβιώσω και να διδαχθώ την μεγάλη μου αγάπη την κομμωτική. Στην αρχή, εργάστηκα ως υπάλληλος. Σιγά σιγά όμως με την επιμονή μου, τη θέλησή μου αλλά και την εργατικότητα μου κατάφερα να ανοίξω την δική μου επιχείριση, την οποία, κράτησα από το 1985 μέχρι και το 2016. Το 2000 αισθάνθηκα έντονη την επιθυμία να επιστρέψω στην γενέτηρά μου, που από τόσο μικρή ηλικία, αποχωρίστηκα. Αποφάσισα μαζί με τον σύζυγο μου, Θεόδωρο Μηλιώρη, που μοιραζόμαστε πένητα και πλέον χρόνια παράλληλου βίου, να δημιουργήσουμε στον Άγιο Δημήτρη μια μικρή επιχείρηση Τουριστικών επιπλωμένων διαμερισμάτων. Την οποία ολοκληρώσαμε το 2006 και με την σειρά μου, το 2020 παρέδωσα με πολλή αγάπη στον Μονάκριβο γιό μας Γεώργιο Μηλιώρη σε μια προσπάθεια μου να του δώσω την δυνατότητα να παραμείνει στον τόπο μας. Από το 2000 μέχρι και σήμερα, ζω τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια και περισσότερα προβλήματα.
Παρατηρώ με θλίψη τους νέους ανθρώπους να φεύγουν όπως και τον γιό μου, γιατί σιγά σιγά αυτός ο τόπος κλείνει τις πόρτες στους νέους ανθρώπους. Παρόλο που τροφοδοτούμε με πληθώρα επιστημόνων την Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο, αυτός ο τόπος δεν προσφέρει καμία προοπτική επαναπατρισμού, σε όλους εκείνους που θα κρατούσαν ζωντανή αλλά και ακμάζουσα την περιοχή της Παλικής μας. Πώς ένας νέος άνθρωπος να έρθει και να τοποθετήσει την ζωή του σε ένα μέρος, που πέραν του φυσικού του κάλους, δεν του προσφέρει τίποτε άλλο; Υποδομές, Υγεία ανεπαρκής, χώροι πολιτισμού ανεπαρκείς έως ανύπαρκτοι, το νερό ποιοτικά δεν είναι αυτό που, θα έπρεπε. Τι να πω για το ανύπαρκτο δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή μου τον Άγιο Δημήτρη που για τους διοικούντες φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τι να πω για το επισφαλές οδικό δίκτυο! Όλα τα παραπάνω, με οδήγησαν στο να συμμετέχω ενεργά πλέον στην πολιτική ζωή του τόπου μου, επιλέγοντας να συμπορευτώ με μια ομάδα ανθρώπων όπως εκείνη του “Πάλλης Ξεκίνημα” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Μεσσάρη, γιατί πιστεύω ότι έχουμε την δυνατότητα να διαμορφώσουμε σωστά το μέλλον της Παλικής. Γιατί εμείς και μπορούμε αλλά και Θέλουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον τόπο μας.

Μαλαματένια (Μένια) Μηλιώρη
Υποφήφια δημοτική σύμβουλος Ληξουρίου με τον συνδυασμό “Πάλλης Ξεκίνημα” με επικεφαλής τον Δημήτρη Μεσσάρη

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed