Απάντηση Λουβερδή σε Παρίση και Παντελειό για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6/ 9/2023 πληροφορήθηκα ότι αναφέρθηκε το όνομά μου, σε ένα πλαίσιο «αγωνίας», που εξέφρασε ο υποψήφιος κύριος Παντελιός Αλέξανδρος. Καλούμαι λοιπόν να τοποθετηθώ ακόμα μία φορά για τα «αυτονόητα» με γνώμονα την αλήθεια.
Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, με πρωτοβουλία μου και με τη θερμή υποστήριξη του Δημάρχου μας κυρίου Θεόφιλου Μιχαλάτου επαναλειτούργησε το κοινωνικό παντοπωλείο. Αλήθεια γιατί σταμάτησε η λειτουργία του; Από ποιους; Και γιατί ποτέ κανένας θεσμικός ή έξω θεσμικός παράγοντας, δεν τοποθετήθηκε ούτε για το κλείσιμο ούτε για την επαναλειτουργία του; Σας θυμίζω δε στην συνεδρίαση όπως επικαλείστε που έγινε στην επιτροπή του κοινωνικού παντοπωλείου δέχτηκα συγχαρητήρια για την ίδρυση του εκ νέου από τον κ. Κεκάτο και νομίζω και από σας. Πρώτο και βασικό μέλημα αυτής της Δημοτικής αρχής, είναι να μπορέσει να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που αναγνωρισμένα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς έχουν ανάγκη βιοπορισμού, ένα τέτοιο εργαλείο βοήθειας είναι και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Οι συνάνθρωποί μας αφού ελέγχθηκαν από την Υπηρεσία, επιλέχθηκαν και παρέλαβαν τη βοήθεια.Υπάρχει λίστα των ονόματός τους καθώς και τα αποδεικτικά της οικονομικής τους κατάστασης τα οποία εγκρίνατε και εσείς. Τι ενόχλησε λοιπόν; Για ποια διάκριση γίνεται λόγος; Όταν μάλιστα η διανομή των τροφίμων γίνεται στοχευμένα και όχι «κατά το δοκούν». Η διανομή βεβαίως και γίνεται με ευθύνη της διεύθυνσης κοινωνικής Προστασίας και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Αναρωτήθηκε όμως κανένας αν αυτοί οι εργαζόμενοι στο Δήμο (οι οποίοι πολλοί από αυτούς νομιμοποιήθηκαν μετά από τόσα χρόνια ομηρίας) επαρκούν στις ποικίλες ανάγκες της εφαρμογής της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου; Γιατί εγώ βρέθηκα να βοηθάω στη διανομή; Δικαίως να αναρωτιέστε, γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως οι σύμβουλοι γενικώς έχουν ένα άλλο «Status» συμπεριφοράς δεν τρέχουν, παραδείγματος χάρη, με σακούλες στα χέρια να προσφέρουν, συμβάλλοντας όπως μπορούν στο έργο των υπαλλήλων της υπηρεσίας, ούτε να χρησιμοποιούν τα δικά τους μέσα. Οι σύμβουλοι πρέπει να σκέφτονται να κατεβάζουν ιδέες επίλυσης προβλημάτων και ως γνωστόν στην «κοινωνία των άξιων», άλλοι να τα εκτελούν οι λιγότερο σημαντικοί στην ιεραρχία…
Εγώ είμαι από άλλη γενιά και από άλλη στόφα, είμαι μαχόμενος και επιτελικός, με όραμα που βρίσκει ανταπόκριση στο συνδυασμό του Δημάρχου κυρίου Μιχαλάτου. Αντί λοιπόν να λέω λόγια, πράττω και θα πράξω ακόμα περισσότερα μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών. Και όταν πρόκειται να παράξω έργο δεν στέκομαι στους τύπους αλλά στην ουσία. Ποιος είμαι εγώ; Πάντως όχι παιδί του κομματικού σωλήνα. Και φυσικά δεν υπήρξα και ευνοημένος από ρουσφέτια και άλλου είδους προνόμια ή συναλλαγές. Ό,τι κατάφερα στη ζωή μου το κατάφερα στον ιδιωτικό τομέα με αγώνα και αγωνίες όπως και άλλοι συνάνθρωποί μου. Κατηγορούμαι εμμέσως πλην σαφώς ότι χρησιμοποιώ το Κοινωνικό Παντοπωλείο προς άγραν ψήφων, όμως η αλήθεια είναι ότι σε τρείς προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις τιμήθηκα από το Αργοστόλι και τα χωριά του. Η προσφορά του καθένα μας στην κοινωνία φαίνεται, έτσι ακριβώς φαίνεται και η δική μου.
Η διαδικασία της διανομής τροφίμων γίνεται με διακριτικότητα, οι δωρεές όμως από τους συνανθρώπους μας και τους κοινωνικούς φορείς, πρέπει ως παράδειγμα να λειτουργούν και να προβάλλονται. Ως σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής ανέλαβα τον Νοέμβριο του 2022 βρίσκομαι σ΄αυτή τη θέση 10 μήνες και εκτελώ τα καθήκοντά μου με γνώμονα και σκοπό την προσφορά και αυτό θα κάνω και στο μέλλον. Άφησα για το τέλος τον υπαινιγμό σχετικά με ληγμένα τρόφιμα. Μόνο το αλεύρι που μοιράσαμε ήταν ληγμένο ολίγων ημερών και αυτό με ενημέρωση των ωφελούμενων οι οποίοι και υπέγραψαν στις καταστάσεις ότι ήταν ληγμένο άλλωστε παρούσα σ΄αυτή την διαδικασία ήταν και η Κοινωνική Υπηρεσία. Κανένα άλλο προϊόν δεν μοιράστηκε που να είναι ληγμένο στους ωφελούμενους. Αλήθεια όμως δεν ξέρουμε ότι όταν το αλεύρι «λήγει» δεν αχρηστεύεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς μήνες και οι γιαγιάδες και οι μανάδες μας όταν έπιανε ένα μικρό μαμούνι το κοσκίνιζαν για να φιλέψουν την οικογένεια στο φτωχικό τραπέζι τους;
Καλή επιτυχία λοιπόν στον προεκλογικό αγώνα σας, αφήστε κατά μέρος την μικροπολιτική και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και ενσκήψτε στην επίλυση των βασικών προβλημάτων των συνανθρώπων μας και μη βλέπετε το δέντρο αλλά το δάσος. Όσο για σας κε Παρίση που σπεύσατε να «τσιμπήσετε ως μυρμήγκι» τα αποφάγια στο πικνικ σας πληροφορώ ότι οι πολίτες αυτού του τόπου που δεν είναι βεβαίως δεύτερης κατηγορίας τυγχάνει να μην έχουν και μνήμη χρυσόψαρου και ξέρουν πολύ καλά ότι στα χρόνια της δημαρχίας σας κάνατε πολιτικό παραμάγαζο την κοινωνική υπηρεσία, διαλύσατε την όποια μορφή κοινωνικής πολιτικής παραλάβατε από τον κ. Τσιλιμιδό, γιατί κρίνατε ότι δεν ήταν ανταποδοτική! Εσείς που «σέβεστε» τους συμπολίτες μας που διαβιώνουν στο όριο της φτώχειας κάνατε ότι περνούσε από το χέρι σας για να αφανίσετε και να βυθίσετε στην απραξία και στην κοινωνική απομόνωση τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες κλείνοντας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο σας παρέδωσα επί τη αναλήψει της Δημαρχίας σας το 2011!
Θα μπορούσε κανείς να ασχοληθεί με τα «έργα και ημέρες» του κ. Παρίση, το αφήνω όμως στην κρίση των συμπολιτών μας γιατί μερικά πράγματα δεν είναι αλήστου μνήμης. Όσον αφορά τη προτροπή σας «βρείτε τα» θα πρέπει να αναφέρετε και τι ΧΑΣΑΜΕ τι ενοείτε δηλαδή; Και μιας και το ρίξαμε στις προτροπές να σας δώσω μια φιλική συμβουλή δεν πρέπει να στηρίζεστε στην απόγνωση που φέρνει η κάθε είδους μικροπολιτική. Σας εύχομαι λοιπόν όλοι εσείς που ασχολείστε παρασκηνιακά να δηλώσετε κάποια στιγμή τι δεν είστε! ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ – ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΝΙΚΕΣ.
*Γι΄ αυτό, αφού πετάξετε από πάνω σας, οριστικά και αμετάκλητα, το ψέμα να λαλείτε ο καθένας με τον πλησίον του αλήθεια, γιατί συγκροτούμε όλοι ένα σώμα και είμαστε μέλη ο ένας του άλλου.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΒΕΡΔΗΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed