Βασίλης Ρουχωτάς: «Η κα Κράτσα ανέβασε μια ακόμη φαρσοκωμωδία (Commedia Del Arte) περί των εγκαινίων του γραφείου του ΦοΔΣΑ στο Αργοστόλι μόνο για άγρα ψήφων»

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληροφορηθήκαμε ότι η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 ετέλεσε στο Αργοστόλι τα εγκαίνια των γραφείων του ΦΟΔΣΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου είναι πρόεδρος.
Με τα εγκαίνια αυτά η κα Κράτσα ανέβασε μία φαρσοκωμωδία αφού θυμήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του έτους 2023 να κάνει εγκαίνια των γραφείων του ΦΟΔΣΑ στο Αργοστόλι όταν ως έδρα του ΦΟΔΣΑ είχε ορισθεί το Αργοστόλι από τον Ιούνιο του 2021. Προφανώς από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι σήμερα, δηλαδή εδώ και δύο χρόνια μόλις χθες βρήκε κενή ημερομηνία από τις πολλές απασχολήσεις της για τα εγκαίνια των γραφείων. Και το διαλαλεί χωρίς ντροπή προς άγρα ψήφων. Πέραν του γελοίου του θέματος καλά θα έκανε η κα Κράτσα αντί εγκαινίων να μας έδινε μερικές απαντήσεις για το μαγαζί του ΦΟΔΣΑ (ως ανώνυμη εταιρεία) και ενδεικτικά να μας ενημερώσει έστω:
• Τι ακριβώς σημαίνει οικονομικά για τον πολίτη το δικαίωμα προαίρεσης που διατυμπανίζει;
• Ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα των 600.000 ευρώ που έχουν επιβληθεί για την κακή λειτουργία του ΦΟΔΣΑ;
• Ποια η τύχη των προσφυγών της κας Περιφερειάρχου στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των ενστάσεων των κκ Φόρτε και Σαρλή οι οποίοι έχουν δικαιωθεί;
• Αν έχει καταβάλει νόμιμα 540.000 ευρώ για την λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΥ όταν αυτό έχει καταστραφεί από τον ΙΑΝΟ και δεν λειτουργούσε μεχρι πρότινος.
• Γιατί δεν έχει εκπονήσει μέχρι σήμερα μια τεχνικοοικονομική μελέτη λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ;
• Με ποια κριτήρια η ίδια μέσω του γενικού διευθυντή του ΦΟΔΣΑ προσέλαβε συνεργάτη για οκτώ μήνες με μηνιαία αποζημίωση 3.000 ευρώ;
• Και ότι άλλο κατά τη κρίση της που αφορά την θητεία της στον ΦΟΔΣΑ
Στην COMMEDIA DEL ARTE, με ελεύθερη μετάφραση στην φαρσοκωμωδία, οι ηθοποιοί έπαιζαν συνεχώς τον ίδιο ρόλο και είχαν απόλυτη ευκαμψία και προσαρμογή στα πάντα. Και είναι λυπηρό στην φαρσοκωμωδία των εγκαινίων της κας Κράτσα στο Αργοστόλι να βλέπουμε τους ίδιους κομπάρσους να υποδύονται ξανά τον ρόλο του σωματοφύλακα της αποτυχημένης πλέον πρωταγωνίστριας. Δυστυχώς η επιλογή τους είναι κακή και όπως τους επεσήμανα προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες στον τόπο. Κλείνοντας την φαρσοκωμωδία των εγκαινίων της κας Κράτσα θέλω να ενημερώσω τους συμπατριώτες μας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου μετά από εισήγησή μου αποφάσισε και προσέλαβε δικηγόρο με εντολή να διερευνήσει και να εισηγηθεί περί του πρακτέου για αρκετά από τα ως άνω ερωτήματα. Είναι βέβαιο ότι η παράταξη ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ με επικεφαλής τον Γιάννη Τρεπεκλή ως αυριανή περιφερειακή αρχή θα σταθεί αρωγός για να δοθούν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, καθώς και σε πολλά άλλα.

Βασίλης Γρ Ρουχωτάς
Δημοτικός Σύμβουλος Ληξουρίου
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed