Ελένη Κοσμάτου: «Εγκαταλελειμμένος ο Αθέρας από την Δημοτική Αρχή Κατσιβέλη»

Είμαι η Ελένη Κοσμάτου μένω στον Αθέρα και έχω 4 παιδιά. Για πολλά χρόνια στο πλευρό του αείμνηστου συζύγου μου Κώστα Κοσμάτου, που ήταν πρόεδρος στην κοινότητα του Αθέρα, βίωνα την αγωνία του, να δώσει λύσεις στα πολλά προβλήματα του χωριού, αλλά και τη χαρά του όταν υλοποιούσε το έργο που σχεδίαζε.
Σήμερα, βλέποντας την εγκατάλειψη του χωριού μας από τη δημοτική αρχή Κατσιβέλη, θεώρησα ότι ήταν χρέος μου να παλέψω για το καλύτερο του τόπου μας. Γι’αυτό συντάσσομαι στο πλευρό του Δημήτρη Μεσσαρη γιατί πιστεύω, ότι έχει την τόλμη και τη θέληση, να δώσει στο χωριό μας την πνοή που χρειάζεται. Τα προβλήματα του χωριού μας είναι πολλά! Καταγράφω τα σημαντικότερα:
-Ξεκινώ με τις δεξαμενές, οι οποίες έχουν να καθαρίστουν πάρα πολλά χρόνια και γενικά όλο το δίκτυο θέλει συντήρηση και επέκταση μέχρι τον Αγριλιά.
-Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς, όπως: συντήρηση στους αγροτικούς δρόμους και κρουνούς γύρω στο χωριό και στο γιαλό, επίλυση του προβλήματος των ομβρίων υδάτων σε κεντρικό σημείο του χωριού.
-Διορθώσεις στους δρόμους μέσα στο χωριό.
-Επέκταση δικτύου ρεύματος στο νεκροταφείο και στο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα σε αυτό.
-Να πέσει άσφαλτο στον δρόμο νεκροταφείο-δεξαμενές γύρω στα 500 μέτρα. Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί το πάνω χωριό στο οποίο δεν περνάει ούτε ασθενοφόρο, ούτε πυροσβεστικό.
-Διαγράμμιση του κεντρικού δρόμου, Λοτός-Αθέρας και βέβαια διάνοιξη του δρόμου Αθέρας-Κριτονού, που ήταν προγραμματισμένος να γίνει επί προεδρίας του Κώστα Κοσμάτου.
-Το σχολείο του χωριού και το γραφείο του γιατρού πρέπει να αξιοποιηθούν.
-Τα μονοπάτια:
Το Μπαρμπούτσι έχει κλείσει μετά τον Ιανό, το μονοπάτι για το Αμύδι επίσης. Εκεί υπάρχουν περιουσίες που ο κόσμος δεν έχει πρόσβαση σ΄αυτες.
Το παλιό μονοπάτι στα Μπερδεμπάτα, στο πάνω χωριό έχει γίνει δάσος και καλό θα ήταν να ανοίξει να γίνει δρόμος για αντιπυρική προστασία και να ενωθεί με τον δρόμο της Πλαγιάς. Αυτός ο δρόμος φέρνει τα πυροσβεστικά στο πάνω χωριό, που δεν μπορούν να ανεβαίνουν επειδή δεν χωράνε.
Το χωριό μας περικλείεται από πυκνή βλάστηση που το κάνει πανέμορφο, αλλά κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από φωτιά. Απαιτούνται μέτρα περιμετρικά με αντιπυρικές ζώνες. Να συντηρηθεί ο δρόμος Λαγκάδες – Γιαλός. Να γίνει διάνοιξη του μονοπατιού για Πούντες, που καταλήγει σε ένα μικρό φυσικό λιμάνι το οποίο έχει τις προδιαγραφές να δεχτεί μικρό πλοίο από Λευκάδα. Θεωρώ ότι είναι το λιμάνι του μέλλοντος όχι μόνο για τον Αθέρα, αλλά και για όλη την Παλική.
-Να φτιάξουμε την Παιδική Χαρά και το γήπεδο του 5 Χ 5.
Πιστευω ότι μπορούμε όλα αυτά με σκληρή προσπάθεια να τα υλοποιήσουμε. Επίσης είναι σημαντικό ο Δήμαρχος να έχει συχνή επικοινωνία με τους κατοίκους του χωριού. Και να κάμουμε ακόμα περισσότερα, είναι σημαντικό τουλάχιστον μια φορά το χρόνο να επισκέπτεται τα χωριά μας, ο εκάστοτε Δήμαρχος, καθώς κάθε χωριό αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα. Τέλος να πούμε ότι η επικοινωνία του Δημάρχου με τους κατοίκους του χωριού πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ελένη Κοσμάτου
Υποψήφια πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αθέρα με τον συνδυασμό «Πάλλης Ξεκίνημα» με επικεφαλής τον Δημήτρη Μεσσάρη

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed