Δείπνο προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου παρέθεσε απόψε η Μητρόπολη Κεφαλληνίας, τιμήθηκαν ο Γεράσιμος Αθανασάτος και ο Βασίλης Κοκκόσης

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα απόψε στο ΚΑΠΙΤΟΛ η Μητρόπολη Κεφαλληνίας παρέθεσε δείπνο στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και την συνοδεία του υποδεχόμενη επισήμως στο νησί μας τον Άγιο Αμερικής.
Πολύ συγκινητική για όλους ήταν η αποψινή βραδιά στο ΚΑΠΙΤΟΛ, με τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Ελπιδοφόρο και όσα αυτός έχει ετιτύχει έως τώρα στην εκκλησιαστική του ζωή και βέβαια να πλέκει και το εγκώμιο του Πατριαρχείου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μια και ο κ. Ελπιδοφόρος αποτελεί πνευματικό παιδί του. Ο κ. Δημήτριος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τόσο τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του στο νησί μας όσο και την συνοδεία του, με ειδική μνεία στον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας του Αγίου Γερασίμου του Μανχάταν, Γεράσιμο Αθανασάτο όσο και στον πρόεδρο του συλλόγου Κεφαλλήνων της Νέας Υόρκης, Βασίλη Κοκκόση. Αμφότεροι οι δύο πρόεδροι τιμήθηκαν από τον κ. Ελπιδοφόρο με πλακέτα που απεικόνιζε τον Άγιο Γεράσιμο για την προσφορά τους τόσο στην ομογένεια και την Αρχιεπισκοπή της Αμερικής όσο και για την προσφορά τους εδώ στο νησί μας. Το παρών στο δείπνο έδωσαν ο Ληξουριώτης Μητροπολίτης Λέρου κ. Παΐσιος, ο νεοεκλεγής Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου (απουσία Δημάρχου) Σπύρος Σαμούρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Άγγελος Κωνσταντάκης, Γιάννης Λυκούδης και Νίκος Παπαδάτος, καθώς και πολλοί ακόμη επιφανείς συμπολίτες του νησιού μας και της ομογένειας. Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Ελπιδοφόρος, γνωστός για την απλότητά του, μίλησε σχεδόν σε όλους τους παρεβρισκόμενους και έβγαλε φωτογραφίες μαζί τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν περίπου 45 λεπτά για να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία. Αύριο το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Μέγα Εσπερινό του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed