«Σάρωσε» τα βραβεία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Λονδίνο

«Έλαμψε» με την παρουσία της και τη συμμετοχή της, αφ’ ενός ως τιμώμενη Περιφέρεια, αφ’ ετέρου λόγω των τριών βραβείων που απέσπασε, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην εκδήλωση των Greek Travel Awards, η οποία έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου.
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Γραφείου ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, με προσκεκλημένους πάνω από 100 άτομα – τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και τουριστικών οργανισμών, εκδότες τουριστικών περιοδικών και δημοσιογράφους γνωστών τηλεοπτικών δικτύων. Ειδικότερα, τα τρία βραβεία, τα οποία απέσπασε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι τα παρακάτω:
Κέρκυρα: Στην κατηγορία «Γαστρονομία»,
Κεφαλονιά: Στην κατηγορία «Περιπατητικού Τουρισμού»
Ιθάκη: Στην κατηγορία «Ιστιοπλοΐα»
Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, παρουσίασε τις ιδιαίτερες σχέσεις, ιστορικές και τουριστικές, που χαρακτηρίζουν τα Ιόνια Νησιά με τη Μεγάλη Βρετανία και τα οποία παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλή για τον βρετανικό λαό και κάλεσε τους τουριστικούς επιχειρηματίες, που δεν έχουν αναπτύξει συνεργασίες στα Ιόνια Νησιά, να τα επισκεφθούν και να εξετάσουν τις σύγχρονες δυνατότητες και επενδυτικές ευκαιρίες στον τουρισμό. Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου παρουσίασε επίσης την πολιτική των τελευταίων ετών και τα προγραμματισμένα έργα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών (οδικό δίκτυο, διαχείριση απορριμμάτων, αναβάθμιση μαρινών, έργα Πολιτικής Προστασίας κ.α.), αλλά και αναβάθμισης και συντήρησης ιστορικών και εκκλησιαστικών κτιρίων, όπως και ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής και καλλιτεχνικής ταυτότητάς τους.
Η Περιφερειάρχης παρουσίασε επίσης την ολοκληρωμένη προσέγγιση με επιστημονική μελέτη, ευρεία διαβούλευση δημοσίου, ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα, για την στρατηγική βιωσιμότητας της τουριστικής ανάπτυξης, την οποία εκπονεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. «Για την ευημερία των κατοίκων, την αξιοπιστία μας ως τουριστικός προορισμός και την προοπτική της τουριστικής μας οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν τοπικά γλυκίσματα από την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed