Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ, έρχεται η κακοκαιρία «Bettina» με 10 μποφόρ

Μετά από τις κακοκαιρίες «Alexis» και «Oliver», έρχεται η κακοκαιρία «Bettina» που θα χτυπήσει με σφοδρότητα τη χώρα μας από σήμερα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου, με την ΕΜΥ να εκδίδει Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.
Η ΕΜΥ είχε εκδώσει την Παρασκευή Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού το οποίο επικαιροποίησε, ωστόσο μετά τα τελευταία δεδομένα για την κακοκαιρία «Bettina» εξέδωσε εκ νέου Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Ο λόγος ήταν η σημαντική και γρήγορη βάθυνση του βαρομετρικού χαμηλού «Bettina» που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά:
Πολύ θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται:
στα δυτικά από τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου, αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και γρήγορα βορειοδυτικοί 8 με 9 και πιθανώς τοπικά στο Ιόνιο έως 10 μποφόρ.
στα ανατολικά από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου νοτιοδυτικοί 7 με 9, με ριπές που πιθανώς θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 9 μποφόρ.
εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο:
στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
πρόσκαιρα θα επηρεαστούν η υπόλοιπη Μακεδονία, η υπόλοιπη Πελοπόννησος, τα δυτικά και νότια κυρίως τμήματα της Κρήτης, η δυτική Θεσσαλία και η κεντρική Στερεά.
τα ισχυρά φαινόμενα τη νύχτα του Σαββάτου θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εξασθενήσουν.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed