Τα προβλήματα με τα άλογα του Αίνου στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση

Τη βοήθεια του συμπατριώτη μας παρουσιαστή Νίκου Μάνεση και του συνεργάτη του Χρήστου Βαρθαλίτη ζήτησαν και έλαβαν οι κάτοικοι του Ελειού σχετικά με τα πανέμορφα και αγαπητά κατά τα άλλα άλογα του Αίνου που προκαλούν όμως πολλά προβλήματα (σοβαρά ατυχήματα, καταστροφή καλλιεργειών κ.α.) στους κατοίκους της περιοχής.
Το πρωί του Σαββάτου ομάδα κατοίκων των χωριών του Ελειού, που αντιμετωπίζουν ακόμα και έξω από τα σπίτια τους το πρόβλημα με τα ημιάγρια άλογα τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί ανεξέλεγκτα, προβλήθηκαν από την δημοφιλή εκπομπή του Νίκου Μάνεση στην τηλεόραση του Alpha “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση,” όπου συζήτησαν δημόσια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προτείνοντας μαζί και φιλοζωικές λύσεις. Το λόγο από τους κατοίκους πήρε αρχικά ο κάτοικος και τουριστικός επιχειρηματίας Νίκος Νικάτος ο οποίος ανάλυσε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί τώρα. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Βαλεριάνου Σπυροδιονύσης (Διονύσης) Κουρκουμέλης ο οποίος μεταξύ των άλλων εξέφρασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και σαν αγρότης δίνοντας μάλιστα και κάποιες ιδέες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια “χρυσή τομή” στις λύσεις που αναζητούνται.
Θετική εντύπωση μου προκάλεσε η μεγάλη προσπάθεια εύρεσης λύσης του προβλήματος των κατοίκων του Ελειού από την εκπομπή του Νίκου Μάνεση και πιο συγκεκριμένα από τον Χρήστο Βαρθαλίτη, ο οποίος επικοινώνησε με αρμόδιους φορείς, όπου αναμένονται λύσεις και απαντήσεις από μια σχετική μελέτη που εκπονεί η πολιτεία. Ο Νίκος Μάνεσης υποσχέθηκε πως θα παρακολουθεί το θέμα έτσι ώστε να βρεθεί όπως είπε μια “χρυσή τομή” στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Τέλος, παρακαλώ για περισσότερα και αναλυτικότερα παρακολουθήστε το εκτενές βίντεο μου με την εποικοδομητική συζήτηση του Νίκου Μάνεση με τους πολίτες του Ελειού που έγινε στα Μαυράτα όπου διαπίστωσα κι εγώ ο ίδιος το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σ’ αυτή την πανέμορφη περιοχή της Κεφαλονιάς μας.

Ρεπορτάζ Σπύρος Καγκάδης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed