Πολύ ισχυρός σεισμός 7,5 Ρίχτερ χτύπησε πριν από λίγη ώρα τις Φιλιππίνες, αναμένεται καταστροφικό τσουνάμι με γιγαντιαία κύματα, συναγερμός σε Κίνα, Ιαπωνία και Βιετνάμ

Πανίσχυρος σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε σήμερα το νησί Μιντανάο, στις νοτιοανατολικές Φιλιππίνες, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, με τις αρχές να καλούν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις παράκτιες περιοχές, καθώς υπάρχει κίνδυνος την περιοχή να σαρώσει “καταστροφικό τσουνάμι”.
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 32 χλμ. και σημειώθηκε στις 22.37 τοπική ώρα, σε απόσταση σχεδόν 21 χλμ. βορειοανατολικά της Χινατουάν, διευκρίνισε το USGS. “Αναμένεται καταστροφικό τσουνάμι με κύματα, των οποίων το ύψος αποτελεί απειλή για τις ζωές”, δήλωσε το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Συνέστησε στους κατοίκους των επαρχιών Σουριγκάο ντελ Σουρ και Ανατολικού Νταβάο να απομακρυνθούν αμέσως από τις εστίες τους και να κατευθυνθούν προς το εσωτερικό, στην ενδοχώρα ή προς εδάφη που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Κίνδυνος από το τσουνάμι υπάρχει και για Κίνα, Ιαπωνία, Φιλιππίνες και νησιά της Ινδονησίας. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή νεκρούς, με τις πρώτες εικόνες από την περιοχή να απεικονίζουν σημαντικές υλικές ζημιές.

Περισσότερο ρεπορτάζ αργότερα…

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed