Βορά στα funds και στις Τράπεζες τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά

Πέρασε στα ψιλά η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια από την κυβέρνηση που βάζει ταφόπλακα στην λαϊκή κατοικία. Σχεδόν τα μισά άρθρα του νομοσχεδίου της ΝΔ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, 56 και 51 αντίστοιχα από τα 121 άρθρα του νομοσχεδίου.
Να σημειώσουμε ότι το νομοσχέδιο είναι από τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των πακέτων του ταμείου ανάκαμψης που θα δοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό ψήφισαν, δίνοντας ακόμα περισσότερα εργαλεία στα “κοράκια” για να “στραγγαλίσουν” τα χρεωμενα νοικοκυριά. Και βέβαια, όσα ψήφισαν και προβλέπει ο συγκεκριμένος νόμος που πέρασε η ΝΔ, έρχονται να συμπληρώσουν το νομικό πλαίσιο που θέσπισε το μνημόνιο 3 απο το 2015 όταν το ψήφισαν τα συγκεκριμένα κόμματα. Για να δημιουργηθεί ένα καλύτερο πλαίσιο, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ, υπέρ των τραπεζών και των “κορακιων”.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της “εξασφάλισης κεφαλαιακής επάρκειας “,αφήνεται ελεύθερο το πεδίο στους χρηματοπιστωτικούς ομίλους να προβαίνουν κατά το δοκούν και με βάση το όφελος τους σε διενέργεια αναγκαστικών εκτελέσεων και πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και περιουσιών, για τις οποίες μετά την θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την γενίκευση τους από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον απαράδεκτο πτωχευτικό κώδικα, δεν υπάρχει πλέον καμία προστασία. Τι ζητάει λοιπόν η κοινοτική οδηγία 2021/2167; Να “καθαρίσουν” τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών με ένταση απειλών, πιέσεων εκβιασμών σε βάρος του λαού, που σε κάθε περίπτωση, είτε με ρυθμίσεις είτε χωρίς, θα βρεθεί στο έλεος των πλειστηριασμών και των εξώσεων. Πολλοί μάλιστα θα γίνουν ενοικιαστές του ίδιου τους σπιτιού, καταβάλλοντας υπέρογκο τμήμα του εισοδήματός τους και υπονομεύοντας την ίδια την διαβίωσή τους…

Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed