Δεν το… έχουν, σχεδόν πλήρως αποτυχημένη η αποψινή εκδήλωση στο άναμμα του… σωλήνα (δέντρου) στην πλατεία, άθλια παρουσίαση, σκηνοθεσία και χωροταξία

Μια ευκαιρία έψαχνε ο κόσμος του Αργοστολίου να βγει έξω, να πάει στην έρημη και σκοτεινή μέχρι χθες κεντρική πλατεία και να διασκεδάσει, έστω και όρθιος, στην εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και το άνοιγμα της περιόδου των γιορτών.
Δυστυχώς, πολλοί έφυγαν στη μέση της εκδήλωσης, αφού δεν κατάφεραν να δουν τίποτε, μια και οι διοργανωτές είχαν τη φαεινή ιδέα να μην ανεβάσουν στην εξέδρα τα σχήματα, αλλά να τα αφήσουν κάτω με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι από τραγικό έως κωμικό, αφού αρκετοί έφτασαν ακόμη και να κλωτσούν τους μπροστινούς τους για να καταφέρουν να δουν το παιδί τους. Αφήστε τα μπινελίκια που έπεφταν βροχή, με τον απουσιάζοντα Δήμαρχο, Θεόφιλο Μιχαλάτο, να είχε σίγουρα λόξιγκα εκεί που βρισκόταν. Την παρουσίαση του όλου προγράμματος έκαναν τα δύο κορίτσια του Επιμελητηρίου, Ελένη Λουκέρη και Δέσποινα Λάσκαρη, που δεν τους… έβγαινε παρά την φιλότιμη προσπάθειά τους, χωρίς να έχουν οι ίδιες το μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Τα ευτράπελα ξεκίνησαν από νωρίς, αφού για περίπου 20 λεπτά δεν δούλευαν τα μικρόφωνα, ενώ στη συνέχεια, στην αντίστροφη μέτρηση για το άναμμα του δέντρου, αυτό δεν άναψε ποτέ. Έπρεπε να περιμένουμε δύο λεπτά ακόμη για να βρουν την σωστή πρίζα και ο σωλήνας να φωτιστεί.
Από εκεί και πέρα, η έναρξη του προγράμματος με τα μουσικά και χορευτικά σχήματα άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου, «Διονύσης Λαυράγκας», που παρουσιάστηκε χωρίς τον μαέστρο της. Ακολούθησαν η παιδική και η γυναικεία χορωδίες του Δήμου και το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με το χορευτικό κομμάτι από τα κορίτσια της Σχολής Χορού της Ελισάβετ Λιβιεράτου, που έδωσαν ένα άλλο χρώμα, αλλά δυστυχώς τα είχαν ελάχιστοι. Κάτω από τη εξέδρα, οι 30 μπροστινοί τυχεροί τα κατάφεραν. Το σόου με τις γκάφες συνεχίστηκε, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, όπου ανέβηκε στην σκηνή η παγκοσμίως άγνωστη Αθηνά και τραγούδησε πλέι μπακ. Την αποτυχημένη εκδήλωση έσωσε στο τέλος το συγκρότημα «Ενόρασις», με τα μέλη του να ερμηνεύουν… ζωντανά, τόσο δικά τους τραγούδια όσο και άλλων καλλιτεχνών, σώζοντας τα προσχήματα και δημιουργώντας αρκετό κέφι σε αυτούς που είχαν παραμείνει στην πλατεία, μετά την… δοκιμασία της πρώτης ώρας. Η εκδήλωση ήταν μια προσφορά του Δήμου Αργοστολίου, του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, με τους Γιώργο Τσιλιμιδό και Σταύρο Σπαθή να απευθύνουν στην αρχή σύντομο χαιρετισμό.
Σημείωση: Σε παλαιότερες εποχές, όχι και τόσο μακρινές ο Δήμος Κεφαλονιάς (Αργοστολίου από το 2019 και μετά) και το Επιμελητήριο διοργάνωναν σαφώς ανώτερες εκδηλώσεις. Φέτος, όπως είπε απόψε ένας γνωστός Αργοστολιώτης που ασχολείται με τα καλλιτεχνικά, η κατάσταση ήταν για… τον γάιδαρο καβάλα!

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed