Επίσκεψη Τρεπεκλή στο Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου

Το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου επισκέφθηκε ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης κ. Ιωάννης Τρεπεκλής την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. Τον κ. Τρεπεκλή υποδέχθηκε στους χώρους όπου σήμερα στεγάζεται το Τμήμα ο Πρόεδρός του, Επ. Καθηγητής Κωνσταντίνος Βόγκλης, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος καθώς και μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του Τμήματος.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με βασικούς άξονες την ταυτότητα του Τμήματος Τουρισμού, το εκπαιδευτικό του έργο τόσο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο οργάνωσης προγραμμάτων δια βίου μάθησης, καθώς και τα σημερινά δεδομένα και τις δυναμικές προοπτικές που δημιουργεί η ήδη εκπονούμενη έρευνα του Τμήματος στον παραγωγικό και οικονομικό ιστό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Τμήματος, καθώς και συνεργάτες του εκλεγμένου Περιφερειάρχη, παρουσιάστηκαν επίσης δεδομένα που σχετίζονται με τις ειδικεύσεις του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, αλλά και ποσοτικοί αξιολογικοί δείκτες που κατατάσσουν το Τμήμα μεταξύ των κορυφαίων άλλων ομοειδών Τμημάτων στη χώρα, παρόλο που η έναρξη λειτουργίας του πραγματοποιήθηκε μόλις το 2019.
Κατά τη συζήτηση, ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης επιβεβαίωσε τη στρατηγική σημασία του Τμήματος για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που επιτελεί ως κινητήρια δύναμη για τη βελτίωση του τουριστικού μοντέλου της Περιφέρειας και υπογράμμισε την πρόθεσή του για την αποκλειστική συνεργασία με το Τμήμα στην ευρύτερη θεματική του τουρισμού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συμφωνία των δύο μερών για την πραγματοποίηση και δωρεάν προσφορά εκ μέρους του Τμήματος κατά το αμέσως επόμενο διάστημα τεκμηριωμένης έρευνας και μελέτης πάνω στην Αειφορική Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στόχος της οποίας είναι να ενισχυθεί η βιωσιμότητα τουριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, βάσει δεικτών και δεδομένων που το Τμήμα έχει ήδη καταγράψει.
Με την σειρά του, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου αναφέρθηκε στην διαρκή επένδυση και στήριξη του Πανεπιστημίου στο Τμήμα Τουρισμού, το οποίο με τη διάθεση ικανού αριθμού πιστώσεων διδακτικού προσωπικού ενισχύθηκε σημαντικά και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγινε αυτοδύναμο, ενώ σύντομα πρόκειται να μεταστεγαστεί στο υπό κατάλληλη διαμόρφωση εμβληματικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Πρόεδρος του Τμήματος, ευχαριστώντας τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία της επίσκεψής του και την στήριξή του έκανε ειδική μνεία στην ολοκλήρωση ενός ακόμα σημαντικού οροσήμου που επετεύχθη την προηγούμενη της συνάντησης ημέρα, αυτό της αποφοίτησης των πρώτων πτυχιούχων του Τμήματος, οι οποίοι εκτιμάται ότι με την επιστημονική τους κατάρτιση θα ενισχύσουν άμεσα την ποιότητα και τις προοπτικές της τουριστικής δραστηριότητας στην Περιφέρεια. Της συζήτησης ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Τμήματος και επιμέρους σύντομες συζητήσεις με το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του. Η επίσκεψη αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα προς την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της νέα Περιφερειακής Αρχής, με επιμέρους στόχο τη συνδυασμένη προώθηση της έρευνας, της εκπαίδευσης και της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed