Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΥΠΕΡΙΩΝΑ και παρουσίαση παραμυθιού

Ξεχωριστή η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» την Τετάρτη 20/12/2023 στην Ιακωβάτειο βιβλιοθήκη Ληξουρίου. Παρόντες οι ωφελούμενοι του ΚΔΗΦ και της ΣΥΔ το προσωπικό και των δύο δομών, ο εθελοντής μουσικός του ΚΔΗΦ Γιώργος Ταραζής, η Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης και ο Πρόεδρος και μέλη του εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.
Ζεστή – οικογενειακή ατμόσφαιρα με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια συνοδευόμενα από ψυχοκινητικές χορογραφίες των ωφελούμενων και των εκπαιδευτών τους. Το ξεχωριστό κομμάτι της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση ενός παραμυθιού από δύο ωφελούμενες του ΚΔΗΦ την Χρυσή Αντωνάτου στην συγγραφή και την Κατερίνα Γιαννακοπούλου στην εικονογράφηση. Η αρχή αυτής της διαδικασίας ήταν μια ιδέα στις πρωινές συναντήσεις ομάδας ωφελούμενων που μέσα από συνεργασία, ομαδικότητα και πολλή αγάπη έγινε βιβλίο – παραμύθι. Τίτλος του παραμυθιού «Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα και η Βοήθεια των Χριστουγέννων». Η παρουσίαση των δύο ωφελούμενων προκάλεσε συγκίνηση σ’ όλους και περισσότερο στην Χρυσή και στην Κατερίνα που παρουσίαζαν το παραμύθι με μάτια γεμάτα δάκρυα, «δάκρυα χαράς» όμως όπως μας είπαν στη συνέχεια. Εντυπωσιαστήκαμε, συγκινηθήκαμε, χαρήκαμε και καταλήξαμε: Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να λειτουργούμε με αγάπη, ενθάρρυνση, αποδοχή, σεβασμό, αλληλοκατανόηση. Όσοι ήμασταν εκεί αγοράσαμε το παραμύθι με αφιέρωση και υπογραφές από τις δύο ωφελούμενες. Αν επιθυμείτε να το αγοράσετε τώρα πριν από τα Χριστούγεννα, μπορείτε να απευθυνθείτε στον ΥΠΕΡΙΩΝΑ. Μετά τις γιορτές θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης στο ευρύ κοινό: Θερμές ευχαριστίες:
Στον Πρόεδρο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης κ. Πέτρο Πετράτο που συνεργάστηκε με τις ωφελούμενες και τις ενθάρρυνε πολύ.
Στην Βάσω Μαθιουδάκη την «ψυχή» της Βιβλιοθήκης για την γλυκύτατη συμπεριφορά της στους ωφελούμενους.
Στην Κοινωνιολόγο – εκπαιδεύτρια του ΚΔΗΦ Γεωργία Αλυσανδράτου που επιμελήθηκε και συντόνισε όλη την διαδικασία μέσω της ομάδας που εκπαιδεύει, καθώς επίσης και όλο το επιστημονικό – εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΔΗΦ.
Στην Olivia Graphics – Αργοστόλι για την επιμέλεια και την εκτύπωση
Στην Γιώτα Μπονάνου για τα υπέροχα χριστόψωμα
Στην Ελένη Ρεπούση – TRES CHIC κατάστημα ενδυμάτων στο Ληξούρι για τα υπέροχα δώρα.
Καλές Γιορτές σ’ όλους.

Η Πρόεδρος                                       Η Γενική Γραμματέας
Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου     Σοφία Λασκούδη

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed