Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται ο 73χρονος που δέχθηκε δέκα μαχαιριές από Αλβανό κακοποιό προχθές στο σπίτι του στα Ποταμιανάτα, υποβλήθηκε σε πολλαπλό χειρουργείο

Στο κόκκινο βρίσκεται η αγωνία για τη ζωή του 73χρονου, που δέχτηκε άγρια επίθεση από νεαρό ληστή που είχε τρυπώσει στο σπίτι του, στα Ποταμιανάτα της Πυλάρου. Ο δράστης του έριξε 10 μαχαιριές, με το θύμα να τρέχει έξω από το διαμέρισμα και να καταρρέει σε κοντινή απόσταση.
Ο άτυχος άντρας βγήκε αιμόφυρτος στο δρόμο για να ζητήσει βοήθεια, καταρρέοντας στο κοντινότερο σπίτι που βρήκε. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Αργοστολίου όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο. Ωστόσο, αργότερα διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τους γιατρούς, θεωρείται πολύ κρίσιμη και οι επόμενες 48 ώρες να δείξουν τι θα γίνει. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες τόσο στον δράστη, όσο και στον συνεργό του, που βρισκόταν εκτός σπιτιού και κρατούσε τσίλιες. Οι δύο νεαροί ληστές, 18 και 25 ετών, αλβανικής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία το απόγευμα της Πέμπτης. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού του ηλικιωμένου με τον έναν εξ αυτών τον 25χρονο, να μπαίνει στο σπίτι και τον 18χρονος να φυλάει “τσίλιες”. Εκείνη την ώρα μπήκε στο σπίτι του ο 73χρονος στον οποίο επιτέθηκε με μαχαίρι αιφνιδιαστικά ο 25χρονος Αλβανός δράστης, μαχαιρώνοντάς τον περίπου 10 φορές, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες στην κοιλιακή χώρα και την ωμοπλάτη. Στη συνέχεια μαζί με το συνεργό του, τράπηκαν σε φυγή. Η κοινωνία της Κεφαλονιάς είναι αναστατωμένη από το περιστατικό, αφού τέτοιες ενέργειες σπανίζουν στο νησί μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed