Επιστροφή στον προεδρικό θώκο του Κυριάκου Σταμούλη μετά από 14 χρόνια, εκλέχθηκε ομόφωνα στη Σάμη, άψογος ο προεδρεύων Σπύρος Σπαθής, αλλαγή ηγεσίας στους «Ανοικτούς Ορίζοντες»

Σε μια συνεδρίαση που θα την ζήλευαν πολλοί Δήμοι της χώρας και ειδικά ο Δήμος Αργοστολίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης εξέλεξε απόψε το προεδρείο του, αλλά και τα μέλη της πενταμελούς Δημοτικής Επιτροπής.
Ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, Σπύρος Σπαθής εκτέλεσε άψογα τα καθήκοντά του και ήταν πέραν του δέοντος σοβαρός και μετρημένος στις κινήσεις του, αναγκάζοντας όλους να του δώσουν συγχαρητήρια. Κράτησε πολύ υψηλά το επίπεδο και αρνήθηκε να μπει σε διαδικασία απάντησης όταν δέχθηκε κάποιες… ενοχλήσεις από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκο Αθανασάτο, αλλά και από τον νέο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργο Καβαλλιεράτο, που ήταν πέραν του δέοντος αιχμηρός κατά την πρώτη του ομιλία στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Καβαλλιεράτος ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της παράταξής του ως ο νέος αρχηγός της, μετά την παραίτηση του Στέλιου Σπαθή. Δύο ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν κατά την αποψινή συνεδρίαση στη Σάμη. Το πρώτο είχε να κάνει με την ομοφωνία του συμβουλίου αναφορικά με την εκλογή του προεδρείου. 19 στα 19 πήραν τόσο ο πρόεδρος, όσο ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας. Το δεύτερο που ξεχώρισε ήταν η επιστροφή του Κυριάκου Σταμούλη στο κορυφαίο, μετά τον Δήμαρχο έδρανο, μετά από 14 χρόνια, αφού είχε διατελέσει ως ο τελευταίος πρόεδρος του παλαιού Δήμου Πυλάρου ως τον Δεκέμβριο του 2010. Ο Κυριάκος Σταμούλης χειροκροτήθηκε από όλους και δεσμεύθηκε ότι υπό της προεδρίας του το δημοτικό συμβούλιο θα λειτουργήσει ενωτικά και προς το συμφέρον του Δήμου Σάμης και των δημοτών του.
Ντεμπούτο σε δημοτικά έδρανα έκανε και ο αντιπρόεδρος, Διονύσης Χαλικιάς, προερχόμενος από την παράταξη «Ανοικτοί Ορίζοντες» και μάλιστα έπεσε κατευθείαν στα βαθιά, αφού θα είναι το νούμερο 2 του προεδρείου. Ψηφίστηκε και αυτός ομόφωνα. Ένας παλιός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Νίκος Αθανασάτος της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα είναι ο τρίτος της παρέας και γραμματέας του συμβουλίου. Ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής, όπου πρόεδρος θα είναι ο Δήμαρχος, Παναγής Δρακουλόγκωνας. Μετά από μυστική ψηφοφορία εκλέχθηκαν από την πλειοψηφία ο Σπύρος Σπαθής και ο Αντώνης Καλλιβωκάς και από την αντιπολίτευση οι Γιώργος Καβαλλιεράτος και Γεράσιμος Σπαθής. Αναπληρωματικοί των πρώτων θα είναι οι Παπαθεοδωράτου Νικολίτσα και Αριστέα Αμίτση και των δεύτερων οι Στέφανος Καρούσος και Χαράλαμπος Ζαχαράτος. Το κλίμα παρέμεινε ενωτικό παρά τα… τζατζαρίσματα με το καλημέρα από τον Γιώργο Καβαλλιεράτο, που ωστόσο τόνισε ότι η παράταξή του θα συμβάλλει στο κάθε καλό που θα προτείνει η Δημοτική Αρχή, αλλά θα είναι αντίθετη με ότι υποθηκεύει το μέλλον της Σάμης και των παιδιών της. Σε μια πολύ σύντομη ομιλία ο Δήμαρχος, Παναγής Δρακουλόγκωνας δεν σήκωσε το γάντι για όσα λίγα ακούστηκαν τονίζοντας πως: «Το κλείσιμο της παρούσας δημοτικής περιόδου να μας βρει όλους πάλι εδώ. Κάθε λέξη, πράξη ή αμέλειά μας επηρεάζει το μέλλον των παιδιών μας και για τον λόγο αυτό πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed