Η «γεροντική άνοια» του Νικόλα Βαλλιανάτου παραλίγο να ρίξει τον Δήμο Αργοστολίου στα βράχια, τον… έσωσαν Παρίσης, Ανουσάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Σάμης, Σπύρος Σπαθής

Την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθησε η ψηφοφορία για τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής, αφού πλέον έχουν καταργηθεί οι επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου αποτελείται από επτά άτομα, με πρόεδρο τον Δήμαρχο και ακόμη έξι δημοτικούς συμβούλους (τέσσερις από την πλειοψηφία και δύο από την αντιπολίτευση) με τους αναπληρωματικούς τους. Σήμερα το παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσαν οι 14 από τους 15 συμβούλους της Δημοτικής Αρχής, αφού έλειπε ο Σταύρος Σπαθής, μιας και βρίσκεται αποκλεισμένος λόγω του καιρού στην Αθήνα. Στην διαδικασία ψηφοφορίας για τα τέσσερα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής είχαμε το ευτράπελο και για κλάματα μαζί, που παραλίγο να ρίξει τον Δήμο Αργοστολίου στα βράχια και να ξαναχρειαστεί να γίνει η ίδια διαδικασία μετά από καιρό. Ποιο ήταν αυτό που προκάλεσε τον γέλωτα και παρέα την λύπη των περισσότερων; Στη συγκεκριμένη διαδικασία «ξέχασε» να ψηφίσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλας Βαλλιανάτος, κάτι που θα έκρινε την ψηφοφορία άκυρη από την Αποκεντρωμένη και θα χρειάζονταν νέα ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της πλειοψηφίας στην Επιτροπή σε άγνωστο χρονικό διάστημα από σήμερα.
Στην αρχή αυτό πέρασε απαρατήρητο, ωστόσο το ανακάλυψε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αλέξανδρος Παρίσης και αποκάλεσε τον κ. Βαλλιανάτο ασθενή με… άνοια. Άμεσα ο δημοτικός σύμβουλος Σάμης, Σπύρος Σπαθής, που βρισκόταν στην αίθουσα τόνισε ότι η διαδικασία θα θεωρηθεί άκυρη από την Αποκεντρωμένη και πρότεινε επιτόπου να συμπληρωθεί η ψηφοφορία με το ψηφοδέλτιο του Νικόλα Βαλλιανάτου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σύμφωνα με τον νόμο, αφού είχαν ήδη καταμετρηθεί τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια. Την λύση έδωσε ο Νίκος Ανουσάκης, που πρότεινε να ψηφίσει ο πρόεδρος αργότερα και να μην καταγραφεί στα πρακτικά. Με την συναίνεση τόσο του Αλέξανδρου Παντελειού όσο και του Γιάννη Κουρούκλη αυτό έγινε και ο Δήμος Αργοστολίου γλίτωσε τα χειρότερα με αυτή την κίνηση. Στην Δημοτική Επιτροπή, όπου πρόεδρος θα είναι ο Θεόφιλος Μιχαλάτος εκλέχθηκαν από την πλευρά της πλειοψηφίας οι: Γιώργος Τσιλιμιδός, Σπύρος Σαμούρης, Διονύσης Μινέτος και Σπύρος Ματιάτος. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης εκλέχθηκαν οι Αλέξανδρος Παντελειός και Μίνα Γαβριελάτου. Αναπληρωματικοί θα είναι οι: Αργύρης Γαβριελάτος, Παναγής Βανδώρος, Διονύσης Κωνσταντάτος και Γιώργος Θωμάς από την πλειοψηφία και οι Γιάννης Λυκούδης και Γιάννης Κουρούκλης από την αντιπολίτευση.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed