Ένας πολιτικός κύκλος έκλεισε στη Σάμη, ένας νέος άρχισε και επίσημα από χθες, με τον Γιώργο Καβαλλιεράτο να αναλαμβάνει τα ηνία του συνδυασμού «Ανοικτοί Ορίζοντες»

Όταν τελειώνει κάτι νομοτελειακά ξεκινάει κάτι άλλο, αφού η φύση δεν αφήνει ποτέ κενά. Αυτό ισχύει και στην πολιτική και ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου χθες είχαμε το τέλος και παράλληλα την νέα αρχή στον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Σάμης.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοικτοί Ορίζοντες», Στέλιος Σπαθής, που είχε οδηγήσει την παράταξή του στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (2019 και 2023) κατάλαβε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον ίδιο, μετά τις ισάριθμες ήττες που υπέστη, να αποχωρήσει και να αναλάβει κάποιος άλλος να οδηγήσει τον συνδυασμό την δημοτική περίοδο 2024-2028 από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Ο Στέλιος Σπαθής αποχώρισε νωρίς, αφού δεν βρέθηκε στις 17 Δεκεμβρίου στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δ.Σ. στον Δήμο Σάμης. Την θέση του κατέλαβε ο Γεράσιμος Σπαθής και έτσι συμπληρώθηκε η επτάδα των συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης. Για περίπου είκοσι ημέρες δεν υπήρχε εξέλιξη αναφορικά με την ηγεσία στην παράταξη, ωστόσο χθες το μεσημέρι, λίγο πριν από την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στη Σάμη οι «Ανοικτοί Ορίζοντες» απέκτησαν τον νέο αρχηγό τους. Σύμφωνα με το πρακτικό ομόφωνα ψηφίστηκε να οδηγήσει την παράταξη την επόμενη πενταετία ο Γιώργος Καβαλλιεράτος, ένας από τους πιο παλιούς ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης όχι μόνο στη Σάμη, αλλά σε ολόκληρη την Κεφαλονιά. Έχει υπηρετήσει ως Αντιδήμαρχος στο παρελθόν, ενώ έχει διατελέσει για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος.
Μάλιστα, στο χθεσινό συμβούλιο άφησε το στίγμα του, αφού δεν φάνηκε να είναι ιδιαίτερα… ευγενικός προς τη νέα Δημοτική Αρχή, μια και ξεκίνησε επιθετικά το έργο του στην αντιπολίτευση. Ξεκαθάρισε με όλους τους τρόπους ότι θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε καλό που θα προτείνει η πλειοψηφία, αλλά θα υπάρχει μεγάλη αντίδραση σε κάτι που θα πιστεύει ότι θα βλάψει τους δημότες και θα υποθηκεύσει το μέλλον του. Φειδωλός στις δηλώσεις του δεν θέλησε να μας πει πολλά πράγματα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πέρα τούτων: «Ο Δήμος Σάμης μπορεί και πρέπει να μείνει ζωντανός και σε αυτό θα δουλέψουμε. Ποτέ μου δεν θέλησα να αποκτήσω αξιώματα, αλλά η συγκυρία με έφερε σε αυτή τη θέση. Έχουμε μπροστά μας πέντε δύσκολα χρόνια και το μόνο που έχω να δηλώσω είναι πως θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του Δήμου. Δεν υπάρχουν προσωπικές διαφορές με τα στελέχη της δημοτικής αρχής, αλλά μόνο πολιτικές και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν». Σχετικά με την ερώτησή μας αν θα ηγηθεί του συνδυασμού στις εκλογές του 2028 χαμογελώντας μας είπε: «Υπάρχει μπροστά μας πολύς χρόνος μέχρι τότε. Ο συνδυασμός μας θα είναι το ανάχωμα σε ότι έχει να κάνει με τα… στραβά που θα δούμε μπροστά μας. Προφυλάσσουμε τους δημότες και τα συμφέροντα του Δήμου Σάμης, τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed