Στο ντέρμπι της πρωτεύουσας του Μαρόκου και… ολίγον από ΝΒΑ

Η στήλη ξεκινάει την εβδομάδα με επίσκεψη στο Μαρόκο, το οποίο επί μουντιάλ έγινε πρόσκαιρα της μόδας, ενώ τώρα που θα αρχίσει και το κόπα Άφρικα έχουμε να ακούσουμε πολλά και διάφορα από τους ειδικούς.
Η στήλη σεμνά και ταπεινά θα ασχοληθεί σήμερα με το μέγα ντέρμπι της πρωτεύουσας της χώρας, αυτό του Ραμπάτ, ανάμεσα στην Βασιλική Αθλητική Ένωση Ενόπλων Δυνάμεων και τον Αθλητικό Σύλλογο Βασιλικών Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή ανάμεσα στην FUS Ραμπάτ και την ΦΑΡ Ραμπάτ. Σε αυτό το ντέρμπι δεν τίθεται ποτέ θέμα έδρας διότι οι αγώνες γίνονται παραδοσιακά στο «Μουλάι Αμπνταλάχ» χωρητικότητας 45.000 θέσεων (έχουν μπει και 60.000). Φυσικά για ένα ακόμα ντέρμπι έχουμε sold out αλλά είναι βέβαιον πως παραδοσιακά θα μπούνε λάθρα άλλες 5-6.000 κόσμος. Ως μέγα τοπικό ντέρμπι υπάρχει φυσικά έντονη αντιπαλότητα και συχνά – πυκνά σοβαρά επεισόδια.
Διαχρονικά καλύτερη ομάδα είναι η ΦΑΡ Ραμπάτ. Επί συνόλου 119 αναμετρήσεων μεταξύ τους έχει επίδοση 49-42-28 με 131-98 γκολ. Υπερτερεί επίσης σε εγχώριους τίτλους 25-7, αλλά και σε διεθνείς 27-8. Στο τρέχον πρωτάθλημα η τυπικά φιλοξενούμενη ΦΑΡ Ραμπάτ είναι 2η με 30 πόντους, μόλις 3 πίσω από την Ρατζά. Η τυπικά γηπεδούχος είναι 5η με 21 πόντους και προσπαθεί να πλησιάσει την 3η θέση (απέχει 5 πόντους) που οδηγεί στους θεσμούς. Η FUS Ραμπάτ προέρχεται από την απρόσμενη ήττα στην Μουλουντία Ουζντά με 2-1, ενώ η ΦΑΡ Ραμπάτ, που τρέχει αήττητο 5 αγώνων (4/5 νίκες) προέρχεται από την άνετη εντός έδρας νίκη επί της Τετουάν με 3-0. Το ρεπορτάζ αναδεικνύει την απουσία ενός βασικού μέσου (Χαμζά Αλ Μουτνέν) στην FUS που είναι τιμωρημένος και την απουσία του βασικού πορτιέρε της ΦΑΡ, Μπεναμπίντ που είναι με την εθνική ομάδα. Δεν υπάρχει τοπικό ντέρμπι πουθενά στο κόσμο που να μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση. Απόψε θα τολμήσω να προτείνω Χ2, με το ρίσκο ότι το ζητώ σε κάθε ημίχρονο και Under 3,5. Θεωρώ καλύτερη την ΦΑΡ Ραμπάτ ενώ το Under το δικαιολογώ από την προϊστορία και τις επιδόσεις τους φέτος.
Σήμερα έχει μια εξάδα αγώνων στο ΝΒΑ, όμως γενικά δε μου άρεσε το πρόγραμμα. Και όσον αφορά τα σημεία και τα under/over. Πάμε να δούμε το ένα σημείο που παίζουμε. Στο παιχνίδι των Rockets με τους Heat έχω σημαδέψει και πάω με το under 23.5π. του Adebayo. Είναι ένα ματς που γενικά βλέπω under. Δε θα πάει ψηλά σε σκορ, γιατί και οι δύο ομάδες παίζουν καλά στην άμυνα. Οι Rockets έχουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στη λίγκα. Και δεν τρώνε εύκολα πόντους από center. Μπορεί να μη θεωρείται καλός αμυντικός ο Sengun, τα νούμερα όμως λένε άλλα. Allen, Valanciunas, Turner, Nurkic, Claxton, Gobert αρκετοί από τους τελευταίους center (που είναι και πολύ κοντά στο playstyle του Bam) και δεν ξεπέρασαν το όριό τους. Και σίγουρα δεν πήγαν στους 24+π. Κι o Adebayo από πλευράς του, μετράει 7/10 under εσχάτως, με 20π. ΜΟ. Και συνολικά φέτος έχει 16/25 under με 22π. ΜΟ.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed