Μπορεί να αντιδράσει απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ;

Μόνο οι σχετικά μεγάλοι διατηρούν άριστα τις μνήμες του Ολυμπιακού των «πέτρινων» χρόνων. Τότε που έπεσε σε χέρια ακατάλληλων ανθρώπων (Κοσκωτάς, Σαλιαρέλης) που εκμεταλλεύτηκαν με ιδιοτελείς σκοπούς στο έπακρο τη μεγάλη του ιστορία.
Τα χρόνια που παραλίγο να τον διαλύσουν, δίνοντας λαβές στους αντίπαλους του να τον χτυπάνε τότε κάτω σα χταπόδι ενίοτε και με απαράμιλλες διαιτησίες. Τα χρόνια εκείνα υπήρξαν περίοδοι που ήταν ποδοσφαιρικά πανάθλιος, με παίκτες που είχαν πολύ ύποπτη συμπεριφορά (θυμάστε το ματς με τον ΟΦΗ;) αλλά και περίοδοι που έπαιξε μπαλάρα. Όσοι έχουν δει Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες θα καταλαβαίνουν απόλυτα τι λέω. Από εκείνη τη μαύρη περίοδο της ιστορίας του Ολυμπιακού πέρασαν 30 χρόνια αλλά να που μου τον θυμίζει ξανά έτσι όπως παίζει, παρά το γεγονός ότι τώρα έχει στιβαρότατο ιδιοκτησιακό καθεστώς που δεν αμφισβητείται. Έφτασε κατά την άποψή μου ποδοσφαιρικά να είναι ξανά πανάθλιος. Ένα μαύρο χάλι, με παίκτες χωρίς τσαγανό, τσαμπουκά, εγωισμό. Στα πέτρινα χρόνια τουλάχιστον βλέπαμε και 4-5 σερί καλά ματς. Τώρα; Τώρα κάτι 5λεπτα και 10λεπτα. Το πως και το γιατί έφτασε ως εδώ έχει αρκετές ερμηνείες και αιτίες που δεν αφορούν το συγκεκριμένο χώρο, αφού εδώ γράφουμε για στοίχημα. Το απόλυτα βέβαιον είναι ότι ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή θα ξαναβρεί τον δρόμο του. Είμαι εξαιρετικά αυστηρός με τον Ολυμπιακό διότι είναι ο «Θρύλος» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Μέχρι όμως να βρει τον δρόμο του έχει να παίξει με την ΑΕΚ στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης». Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό έτσι αίσχος που παίζει. Μάλλον καλό την παρούσα στιγμή. Για φανταστείτε το κράξιμο που θα πέσει με κόσμο. Καλώς ή κακώς όταν χάνει ο Ολυμπιακός είναι πρώτη είδηση παντού. Όταν μάλιστα χάνει από μικρομεσαίες ομάδες όπως η Λαμία με εμφάνιση που αδικεί σε σκορ τη Λαμία, ο κόσμος του είναι έτοιμος να εκραγεί. Ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι πλέον σε θέση να βγάλει αντίδραση ο Ολυμπιακός. Παίκτες παντελώς ντεφορμέ που νομίζουν πως έχουν πάρει τη φανέλα σπίτι τους (πχ Ποντένσε που κλωτσάει μικρόφωνα), παίκτες που ακούγεται πως ετοιμάζουν βαλίτσες, παίκτες που είναι ξενερωμένοι στο έπακρο, παίκτες που οσονούπω θα φύγουν για διεθνείς υποχρεώσεις, παίκτες που τα έχουν γραμμένα όλα, αφού το συμβόλαιο τους είναι εξασφαλισμένο και ένας προπονητής σε πλήρη απελπισία, χαμένος στο πέλαγος που ανάθεμα κι αν έχει καταλάβει που βρίσκεται και τι πρέπει να κάνει, τι θα κάνουν όλοι αυτοί; Πως θα αντιδράσουν; Μπορούν, θέλουν, αντέχουν; Δεν νοιώθω ότι αυτή η καρδιά του πρωταθλητή χτυπά μέσα τους.
Η φετινή ΑΕΚ κακά τα ψέματα δεν έχει σχέση με την περυσινή όμορφη ομάδα. Κάτι έχει χαθεί φέτος που δεν ξέρω αν έχει να κάνει με κάποιες εμμονές του προπονητή της. Όμως πάει στον αγώνα, ήρεμη και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που για την επίθεση κατάφερε να μείνει μόνο με τον νεοφερμένο… Ναβάρο. Το ποδόσφαιρο είναι «ο βασιλιάς των σπορ», διότι και η κάθε άμπαλη ομάδα έχει ελπίδες επιβίωσης. Στο άθλημα δεν υπάρχει δικαιοσύνη όπως στο μπάσκετ που σχεδόν πάντα ο καλύτερος κερδίζει. Αν λοιπόν σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην κατάσταση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες, η ΑΕΚ δεν καταφέρει να το εκμεταλλευτεί και μάλιστα χάσει, τι να πω; Να δούμε βέβαια και την «εξυπνάδα» του προπονητή του Ολυμπιακού που αλίμονο και κατεβάσει με φουλ επίθεση την ομάδα έτσι όπως είναι πίσω.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed