Έγινε η πρώτη συνέλευση του Κινήματος Πολιτών Κεφαλονιάς

Στην πρώτη συνέλευση του Κινήματος Πολιτών Κεφαλονιάς που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα στο καφέ daccapo, το κίνημα μας απασχολήθηκε με τα εξής θέματα:
Με την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο νοσοκομείο μας, όπως και την λειτουργία του ΕΚΑΒ. Συμφωνήσαμε ότι το πρόβλημα της υγείας είναι διαχρονικό και έρχεται από όλες τις κυβερνήσεις που σκοπό έχουν την παράδοση του εθνικού συστήματος υγείας στα χέρια των ιδιωτών. Συγκεκριμένα για το ΕΚΑΒ ψηφίστηκε το καλοκαίρι ΠΝΠ να προσλαμβάνουν οδηγούς-πληρώματα από την πυροσβεστική και τους ΟΤΑ. Σαν να μην έφτανε αυτό με νόμο 4825/21 δώσανε την δυνατότητα στους διοικητές των νοσοκομείων να υπογράφουν συμβάσεις με ιδιωτικά ασθενοφόρα. Το Κίνημά μας θα αγωνιστεί για δημόσια, δωρεάν υγεία και δεν θα πάψει να ξεσκεπάζει όλους αυτούς που την υπονόμευαν και σήμερα κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην σύσκεψη των φορέων που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας γι αυτό το θέμα.
Σαν δεύτερο θέμα απασχόλησε το Κίνημά μας ήταν η ανησυχία επαγγελματία της πόλης μας ύστερα από έγγραφο που έλαβε από τον Δήμο και συγκεκριμένα από την δημοτική αστυνομία για μια κατασκευή που έφτιαξε στην επιχείρησή του. Δεν είμαστε οι αρμόδιοι, όμως στα πλαίσια της αλληλεγγύης και στήριξης του επαγγελματία, στις πραγματικά δύσκολες μέρες που περνάμε, καμία επιχείρηση δεν πρέπει να κλείνει, αντίθετα να στηρίζεται. Συμφωνήσανε να βρεθούμε όλοι μαζί στο γραφείο του Δημάρχου για εξεύρεση μιας λύσης που θα επιτρέψει στον συμπολίτη μας και επαγγελματία της πόλης μας να συνεχίσει την δουλειά του χωρίς εμπόδια. Σαν τρίτο θέμα είχαμε τον συντονισμό με άλλα Κινήματα ανά την Ελλάδα, την καταγραφή απόψεων, ειδικότερα με την πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών να επεκταθούμε εκτός από το κινηματικό και στο νομικό κομμάτι.

Το συντονιστικό του Κινήματος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed