Μία ακόμη καταπληκτική βραδιά προσέφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωκάτων στην κοπή της πίτας του, βράβευση εθελοντών αιμοδοτών, πλούσιο χορευτικό και όχι μόνο πρόγραμμα

Έχει γίνει πλέον θεσμός στην Κεφαλονιά τα τελευταία 14 χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωκάτων να διοργανώνει τις πιο εντυπωσιακές βραδιές. Μια ακόμη τέτοια ζήσαμε απόψε στο Θέατρο Αργοστολίου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.
Ο δραστήριος πρόεδρος, Νίκος Φωκάς, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ετοίμασαν για τον κόσμο κάτι μοναδικό. Πέρα από την τελετή της πίτας που έγινε στο τέλος και αποτέλεσε το πιο μικρό κομμάτι της βραδιάς, έγιναν πολλά πράγματα. Η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου άνοιξε την αυλαία της γιορτής με πέντε κεφαλλονίτικα τραγούδια που ξεσήκωσαν τον κόσμο. Ακολούθησε ένα χορευτικό τμήμα από τον Δήμο της Πάτρας, που έτσι τίμησε το Φωκάτα για την προσφορά τους στον πολιτισμό στην Δυτική Ελλάδα. Δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, που φέτος έδωσαν κάτι διαφορετικό. Μαζί με τον χορό απέδωσαν και θεατρικά κομμάτια με τον κόσμο να ξεσηκώνεται για να τους χειροκροτήσει. Το κύριο και πιο σπουδαίο κομμάτι της βραδιάς ήταν η βράβευση των εθελοντών αιμοδοτών των Φωκάτων, αλλά και των εργαζομένων στην αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, όπου προϊσταμένη είναι η Σουζάνα Πεφάνη.
Τις βραβεύσεις στους εθελοντές (121 στο σύνολο, αλλά απουσίαζαν πολλοί) έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος Σάμης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος Γαλιατσάτος, η Αντιδήμαρχος Κρυσταλία Μιχαλάτου και η περιφερειακή σύμβουλος, Γιάννα Κουλουμπή. Πέρα από τους παραπάνω στο Θέατρο βρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Σάββας Σαββαόγλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Κώστας Γρηγορόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου, Διονύσης Κωνσταντάτος και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Ληξουρίου, Μάκης Γαλανός. Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της βασιλόπιτας την οποία ευλόγησε ο π. Κωνσταντίνος Τζουβέκας. Ο άνθρωπος-εκδήλωση, Νίκος Φωκάς κατάφερε και φέτος να βάλει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη και να ανεβάσει το επίπεδο. Του αξίζουν συγχαρητήρια για αυτά που έχει πετύχει εδώ και 14 χρόνια για ένα χωριό που κυριολεκτικά δεν υπήρχε στον χάρτη μέχρι την εμφάνιση του κ. Φωκά. Φυσικά συγχαρητήρια αξίζει όλο το Δ.Σ., μα πιο πολύ από όλους οι νοικοκυρές του χωριού που έφτιαξαν τις νοστιμότατες βασιλόπιτες που μοιράστηκαν στον κόσμο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed