Ανατροπή δεδομένων με έκπληξη στην ΠΕΔΙΝ, θα προτείνει άλλον για πρόεδρο ο Αλέξανδρος Παρίσης, που θα κρατήσει τη θέση του αντιπροέδρου και του διαχειριστή

Σχεδόν ένα 24ώρο έμεινε για συνέλθει σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλο της ΠΕΔΙΝ, όπου αύριο το μεσημέρι θα υπάρχουν αρχαιρεσίες για την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα για επόμενα πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της περασμένης εβδομάδας, τα πάντα φαίνεται να κρέμονται από μία κλωστή, αφού το ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Παρίση εξέλεξε 6 από τα 10 μέλη μη δημάρχων, έναντι 4 που εξέλεξε η παράταξη που υποστηριζόταν από τους Δημάρχους Ιθάκης και Αργοστολίου, Διονύση Στανίτσα και Θεόφιλο Μιχαλάτο. Πέραν αυτών των 10 το 21μελές Δ.Σ. συμπληρώνεται από τους 11 Δημάρχους των νησιών μας. Οι συσχετισμοί είναι οριακοί, ωστόσο η πλευρά Παρίση δείχνει να ελέγχει αριθμητικά το συμβούλιο έχοντας 11 ή 12 με το μέρος της έναντι 9 ή 10 της άλλης πλευράς. Επικοινωνήσαμε με δύο μέλη των αντίπαλων παρατάξεων και ο καθένας από αυτούς μάλλον μας μπέρδεψε περισσότερο παρά μας διαφώτισε. Από την μία πλευρά ο κεφαλλονίτης μη Δήμαρχος εκλεγμένος στο Δ.Σ.. Σπύρος Σπαθής μας μίλησε για έκπληξη της τελευταίας στιγμής, αφού βέβαια ολοκληρωθούν οι διεργασίες και οι συζητήσεις σήμερα το βράδυ και αύριο το πρωί.
Από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις προκριματικές εκλογές των εκλεκτόρων, μη Δήμαρχος και πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ, Αλέξανδρος Παρίσης ήταν ξεκάθαρος στη συζήτηση που κάναμε μαζί του, από την οποία όμως προέκυψε ότι ο ίδιος δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, όπως όλοι μας είχαμε φανταστεί. Συγκεκριμένα μας είπε: «Δεν έχω να αποδείξω τίποτε και σε κανέναν. Το ψηφοδέλτιό μου εξέλεξε τους περισσότερους μέσα στο Δ.Σ., ενώ ο συνδυασμός μου έχει την στήριξη των περισσότερων Δημάρχων των νησιών μας. Θα ήταν πολύ εύκολο για μένα να εκλεγώ πρόεδρος, ωστόσο για άλλους λόγους που δεν είναι του παρόντος δεν θα διεκδικήσω την παραπάνω θέση. Έχω κάνει Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, έχω κάνει Δήμαρχος Κεφαλονιάς και πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ. Σε ποιον να αποδείξω και τι; Ο Παρίσης είναι αυτός που είναι και ο κόσμος γνωρίζει. Για λόγους που δεν χρειάζεται να δημοσιοποιήσω θα βάλω υποψηφιότητα για αντιπρόεδρος κρατώντας και το χαρτοφυλάκιο της διαχείρισης στην ΠΕΔΙΝ». Παρά την πίεση που του ασκήσαμε να μας πει ποιον θα στηρίξει για πρόεδρο ο κ. Παρίσης δεν θέλησε να αποκαλύψει το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες που καταφέραμε να συλλέξουμε φαβορί για τη θέση είναι ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, ενώ υπάρχει ως εναλλακτική λύση και ο Δήμαρχος Μεγανησίου, Γεράσιμος Κατωπόδης. Αύριο Πέμπτη περίπου στις 16:00 το απόγευμα θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία και περίπου μισή ώρα αργότερα θα ξέρουμε ποιος και ποια θέση θα καταλάβει στην ΠΕΔΙΝ.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed