Η Μπενφίκα έχει το… μέγεθος και στο Μιλάνο έχουμε τα γκολ

Μετά την έναρξη της νοκ άουτ φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνουν σειρά οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές διοργανώσεις με γεμάτο πρόγραμμα απόψε σε Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ. Από το πρώτο θα είναι η βασική πρόταση της ημέρας.
Μόνο τη Νιούκαστλ προσπέρασε η Μίλαν στον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, που ήταν ίσως ο πιο ανταγωνιστικός, καθώς υστέρησε στην ισοβαθμία με την Παρί Σεν Ζερμέν (πρώτη στο γκρουπ τερμάτισε η Ντόρτμουντ) και «υποβιβάστηκε» στο Γιουρόπα. Αυτό βέβαια αυξάνει τις πιθανότητες διάκρισης των «ροσονέρι» στην Ευρώπη, καθώς γενικά δε διανύουν καλή σεζόν. Τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν καλά στοιχεία, «τρέχουν» αήττητο 9 αγωνιστικών στη Σέριε Α (7-2-0). Δύσκολα θα καταφέρουν κάτι παραπάνω από την απλή έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η Ίντερ δείχνει… εκτός συναγωνισμού για τον τίτλο. Παράλληλα έχουν αποκλειστεί από το Κύπελλο Ιταλίας, συνεπώς το Γιουρόπα αποτελεί πεδίο διάκρισης. Εσχάτως δείχνουν καλά στοιχεία στην επίθεση και αδυναμίες στο ανασταλτικό σκέλος, τα 7 από τα 8 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους είχαν Οver 2,5, ενώ στα 6 από αυτά σκόραραν και οι δύο ομάδες. Στην καλύτερη φόρμα της σεζόν βρίσκεται η Ρεν, «τρέχει» αήττητο 8 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (7-1-0, η ισοπαλία στο Κύπελλο, όπου τελικά προκρίθηκε στα πέναλτι). Εξαιρετικές οι εκτός έδρας επιδόσεις της, με 5 διαδοχικές νίκες ανεξαρτήτως διοργάνωσης, στις 4 από τις οποίες πέτυχε από δύο τέρματα και πάνω. Στον όμιλο (6ος Γιουρόπα, τερμάτισε 2η), είχε 5/6 Over 2,5, ενώ μόνο σε μία από τις έξι αγωνιστικές διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Βάσει των στατιστικών και της συμπεριφοράς και των δύο αποψινών αντιπάλων, βρίσκουμε ελκυστικές τις αποδόσεις στα γκολ. Σε αυτά θα ποντάρουμε.
Στο Γιουρόπα υπάρχει και η αναμέτρηση της Μπενφίκα με την Τουλούζ. Μιλάμε για δύο ομάδες που αν μπουν στη ζυγαριά (πριν τον αγώνα), από την πλευρά των Πορτογάλων θα «σπάσει» ενώ αυτή των Γάλλων θα μοιάζει σα να ζυγίζεις «φτερό». Μετράω κάτω από τη χρονική συγκυρία με την οποία παίζουν οι δύο ομάδες, ποια είναι η κατάστασή τους. Η μεν Μπενφίκα σε φουλ φόρμα και ισοβαθμεί με την Σπόρτινγκ στην κορυφή του Πορτογαλικού πρωταθλήματος, έχοντας βέβαια και ένα ματς παραπάνω, ούσα αήττητη από τον περασμένο Αύγουστο, με 7 νίκες στα 8 τελευταία. Η Τουλούζ έχει ακριβώς άλλα να την απασχολούν αφού χαροπαλεύει να μείνει στη κατηγορία. Στη 14η θέση με μόλις ένα βαθμό πάνω από τη γραμμή του «χάους», εκτιμώ πως το Γιουρόπα δεν δίνει ευκαιρία ούτε για χαλάρωμα ούτε για όνειρα. Καταγράφει μόλις μία νίκη στα 12 τελευταία της ματς στο πρωτάθλημα (1-6-5), παραμένοντας χωρίς επιτυχία μέσα στο 2024. Η Μπενφίκα έχει το μέγεθος να κρατά κάτω από τη μασχάλη της πολλά καρπούζια συνεπώς θεωρώ απόλυτα βέβαιο πως το Γιουρόπα για αυτήν μόνο αγγαρεία δεν είναι. Οπότε επειδή είναι το πρώτο ματς λογικά θα κοιτάξει να εξασφαλίσει ένα σκορ ασφαλείας ώστε στον επαναληπτικό να είναι κατά το δυνατόν πιο ήσυχη. Επιλογή μου η νίκη της στο χάντικαπ.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed