Ο Γιώργος Στασινόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ επικρατώντας του Διονύση Στανίτσα, αντιπρόεδρος (θρίλερ) ο Αλέξανδρος Παρίσης, πρόεδρος Εποπτικού ο Παντελειός

Η απουσία του Δημάρχου της Νότιας Κέρκυρας, Βασίλη Χειμαριώτη από την σημερινή ψηφοφορία στο Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ παραλίγο να αλλάξει τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί από την περασμένη εβδομάδα με την ψήφο των 85 εκλεκτόρων.
Η απουσία αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος να εκλεγεί πρόεδρος στην ΠΕΔΙΝ με την δεύτερη ψηφοφορία αφού στην πρώτη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το 50% +1 των ψήφων παίρνοντας 10 ψήφους, έναντι 9 του Δημάρχου Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα, ενώ υπήρχε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Στην δεύτερη ψηφοφορία ο κ. Στασινόπουλος πήρε 12 ψήφους και εκλέχθηκε πρόεδρος έναντι 8 του Διονύση Στανίτσα. Εκεί όμως που παρακολουθήσαμε μεγάλο θρίλερ ήταν στην εκλογή του αντιπροέδρου. Υποψήφιοι για τη θέση ήταν δύο πρώην Δήμαρχοι, ο πρώην Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης και ο πρώην Λευκάδας, Χαράλαμπος Καλός. Με την απουσία από το Δ.Σ. του Βασίλη Χειμαριώτη οι ισορροπίες κρέμονταν από μια κλωστή. Σε τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες Παρίσης και Καλός πήραν από 10 ψήφους ο καθένας και η θέση του αντιπροέδρου έμενε κενή. Εκεί ήρθε ο νόμος που λέει το εξής: «Αν μετά από τρεις ψηφοφορίες το αποτέλεσμα μεταξύ των υποψηφίων είναι ισοψηφία τότε εκλέγεται αυτός που ο συνδυασμός του στις προκριματικές εκλογές μεταξύ των εκλεκτόρων εξέλεξε περισσότερους συμβούλους στο Δ.Σ.». Νικητής με αυτόν τον τρόπο αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παρίσης, αφού την περασμένη εβδομάδα ο συνδυασμός του είχε εκλέξει 6 συμβούλους έναντι 4 του Χαράλαμπου Καλού. Την θέση του Γραμματέα κατέλαβε ο Χρήστος Σκούρτης με 12 ψήφους έναντι 8 του αντιπάλου του. Αναφορικά με την θέση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔΙΝ, αυτή κατέληξε στον Αλέξανδρο Παντελειό. Αδιαμφισβήτητα η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είχαν τον πρώτο λόγο στις σημερινές διαδικασίες, αφού από τον συνδυασμό του Αλέξανδρου Παρίση εκλέχθηκαν οι τέσσερις που θα πάρουν την ΠΕΔΙΝ στην… πλάτη τους τα επόμενα πέντε χρόνια. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα, που πάλεψε όσο μπορούσε για να εκλεγεί με την συμπαράσταση του Θεόφιλου Μιχαλάτου και του Παναγή Δρακουλόγκωνα και κυριολεκτικά στο νήμα δεν τα κατάφερε.

Συνοπτικά οι τέσσερις θέσεις κατανεμήθηκαν ως εξής:
Πρόεδρος ΠΕΔΙΝ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Αντιπρόεδρος ΠΕΔΙΝ ΠΑΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Γραμματέας ΠΕΔΙΝ ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΠΑΝΤΕΛΕΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Σημείωση: Πέρα από τον Αλέξανδρο Παρίση που φάνηκε να κερδίζει τις εντυπώσεις και τις θέσεις στην ΠΕΔΙΝ και συγκαταλέγεται στους νικητές, νικητής αναδείχθηκε και ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής που στήριξε αυτή την προσπάθεια. Τώρα, αν ψάχνουμε για ηττημένους ο Διονύσης Στανίτσας δεν ευθύνεται για την ήττα. Οι ηττημένοι ήταν ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος που προσπάθησαν μεν, ατύχησαν δε να εκλέξουν τους… δικούς τους ανθρώπους στην ΠΕΔΙΝ.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed