Aστείος πρόεδρος ο Νικόλας Βαλλιανάτος, ο άνθρωπος με την ντουντούκα διέλυσε το αποψινό συμβούλιο χωρίς λόγο για να μην δώσει τον λόγο σε μια δημότη και εκτεθεί ο Δήμαρχος

Κατά την νέα θητεία της η δημοτική αρχή του Θεόφιλου Μιχαλάτου θεωρεί πως θα εφαρμόσει τακτική “δεν μας αντιμιλάει κανένας” και “τα σκυλιά δεμένα”. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι δεν είναι όλοι οι δημότες ούτε φυσικά οι δημοτικοί σύμβουλοι “στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα, αγέλαστα”.
Όπως φυσικά ότι δεν είναι όλοι υπάλληλοι του οικονομικού Ομίλου του Δήμαρχου για να τον… φοβούνται. Όταν λοιπόν στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο ζήτησε το λόγο η δημότης Πώλα Κοσμετάτου για να λογοδοτήσει ο Δήμαρχος Αργοστολίου για το γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμόσει, όπως είχε αυτονόητη νομική υποχρέωση, δικαστική απόφαση που την δικαιώνει, ο Πρόεδρος του συμβουλίου Νικόλας Βαλλιανάτος θυμήθηκε τα παλιά καλά χρόνια του επαναστατικού ΠΑΣΟΚ. Δεν της έδινε με τίποτα το λόγο κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης “Παρόν και Μέλλον” Νίκου Ανουσάκη ο οποίος ζήτησε από τον κ. Βαλλιανάτο να σεβαστεί το δικαίωμα του απλού δημότη να εκφράσει την διαμαρτυρία του και δη για ένα θέμα που ο Δήμαρχος είναι νομικά υπόλογος. Στη συνεχεία ακολούθησε μια σφοδρή λεκτική λογομαχία μεταξύ Ανουσάκη από την μια πλευρά και Μιχαλάτου-Βαλλιανάτου από την άλλη.
Ο Νίκος Ανουσάκης χαρακτήρισε τον Δήμαρχο “πολιτικό απατεώνα” γιατί πριν έξι μήνες είχε υποσχεθεί δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο στην κυρία Κοσμετάτου πως θα εφαρμόσει εντός 10 ημερών την δικαστική απόφαση, κάτι που είναι ούτως ή άλλως νομική του υποχρέωση και αποδείχθηκε ότι ο λόγος του Δημάρχου δεν έχει αξία, ενώ παράλληλα ο κ. Ανουσάκης τόνισε ότι ο Δήμαρχος έχει μπερδέψει τους δημότες και τους δημοτικούς συμβούλους με τους υπαλλήλους του που φοβούνται μήπως τους κόψει τον μισθό. Βλέποντας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ότι ο Δήμαρχος αρχίζει να εκτίθεται αντί να δώσει τον λόγο στην δημότη να εκθέσει το πρόβλημα, όπως έχει γίνει άλλωστε πολλές φορές δύο παρελθόν σε πολλές συνεδριάσεις, διέλυσε το συμβούλιο λες και με αυτό το τερτίπι κάτι σοβαρό έγινε ή κάποιος θα στενοχωρήθηκε.. Η ουσία είναι ότι η προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Θεόφιλου Μιχαλάτου να πουλήσει δεσποτισμό αλα Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν έπεσε στο κενό λόγω της δυναμικής παρέμβασης Ανουσάκη και το δίδυμο Μιχαλάτος-Βαλλιανάτος έχασε τις εντυπώσεις, αφού αποδείχθηκε πως υπάρχουν και πρόσωπα και κοινωνικές δυνάμεις που “δεν τους υπολογίζουν” στον Δήμο Αργοστολίου.
Σημείωση: Μετά την διάλυση του δημοτικού συμβουλίου και ενώ οι περισσότεροι θεατές και δημοτικοί σύμβουλοι είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα, υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο στα όρια του προπηλακισμού από τον Νικόλα Βαλλιανάτο στην Πώλα Κοσμετάτου. Ήρθαν… μύτη με μύτη με τον κ. Βαλλιανάτο να… ακουμπάει την κα Κοσμετάτου μη σεβόμενος το γεγονός ότι είναι γυναίκα. Φαίνεται του έχουν μείνει ακόμη οι παλιές συνήθειες της δεκαετίας του 1980, αυτές που διδάχθηκε και εφάρμοσε στα πολιτικά καταγώγεια του τότε παντοδύναμου ΠΑΣΟΚ. Τότε όμως απευθυνόταν σε άνδρες, τώρα απευθύνεται και σε γυναίκες. Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed