Στάθηκαν στο ύψος τους και δίδαξαν πολιτικό πολιτισμό ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου Αντώνης Παρίσης και ο αναπληρωτής του Δημάρχου, Γάλεμπ Ντιουάνι

Συμβαίνουν και ωραία πράγματα στα πολιτικά δρώμενα της Κεφαλονιάς, πολλές φορές μακριά από τις κάμερες, τα οποία μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν έχουν ισοπεδωθεί όλα και υπάρχει ελπίδα για το μέλλον του τόπου.
Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Ληξούρι ήταν μια από τις τυπικές που έπρεπε να διεκπεραιωθεί χωρίς πολλά λόγια και… φασαρίες, αφού τα θέματα δεν μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις ιδιαίτερα σοβαρά ή τέλος πάντων δεν ήταν η αφετηρία για έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Η συνεδρίαση κυλούσε ομαλά και λίγο πριν ο πρόεδρος μπει στο τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, εμφανίστηκαν στην αίθουσα δύο επαγγελματίες του Ληξουρίου ζητώντας τον λόγο για να εκφράσουν ένα πρόβλημα που τους απασχολούσε και είχε να κάνει με την λειτουργία των καταστημάτων τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν από αυτούς που είχαν ψηφίσει στις πρόσφατες εκλογές το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου Ληξουρίου, Γιώργου Κατσιβέλη. Ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου είναι σαφής και απαγορεύει ρητά εν μέσω συνεδρίασης να παρουσιαστεί δημότης για να εκφράσει παράπονο στην δημοτική αρχή. Αυτό γίνεται κατόπιν συνεννόησης του δημότη με τον πρόεδρο του Δ.Σ. πριν από την συνεδρίαση και το θέμα τίθεται ως εκτός ημερησίας διάταξης στην αρχή ή ως ερώτηση.
Παρόλα αυτά, σε ένδειξη σεβασμού προς τους δημότες, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Αντώνης Παρίσης, σε συνεννόηση με τον αναπληρωτή του δημάρχου, Γάλεμπ Ντιουάνι (απουσίαζε ο κ. Κατσιβέλης) δέχθηκαν τους δημότες και τους επέτρεψαν να εκφράσουν την ερώτηση-παράπονο, κάτι που δεν έγινε στην αντίστοιχη περίπτωση του προχθεσινού δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου από τον πρόεδρό του Νικόλα Βαλλιανάτο και τον Δήμαρχο, Θεόφιλο Μιχαλάτο με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να τιναχτεί στον αέρα. Οι δημότες του Ληξουρίου πήραν την απάντηση στο πρόβλημά τους από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Χρήστο Βολτέρα, τοποθετήθηκαν επί του θέματος και οι δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Δημήτρης Μεσσάρης και Βαγγέλης Βαλλιάνος και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο. Ο Αντώνης Παρίσης είναι ένα νέο παιδί που μόλις τον περασμένο Οκτώβριο ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την πολιτική και απέδειξε σε κάποιους πολιτικούς δεινόσαυρους που άνοιγαν κεφάλια με μια ντουντούκα πως πρέπει να λειτουργεί ένα δημοτικό συμβούλιο που θέλει πάνω από όλα να σέβεται τους δημότες του.
Σημείωση: Το κινητό τηλέφωνο του Αντώνη Παρίση είναι στην διάθεση της ιστοσελίδας μας και αν το επιθυμεί ο εδώ πρόεδρος, Νικόλας Βαλλιανάτος, μπορούμε να του το δώσουμε προκειμένου να ενημερωθεί για την εύρυθμη λειτουργία ενός δημοτικού συμβουλίου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed