8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, γιορτάζεται για περισσότερο από 100 χρόνια και υπενθυμίζει στην παγκόσμια κοινότητα τους αγώνες και τα επιτεύγματα των γυναικών για τη διεκδίκηση ίσης πρόσβασης και ισότιμης αντιμετώπισής τους σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.
Γιορτάζουμε τη γυναίκα αλλά αναγνωρίζουμε και τα τεράστια εμπόδια που αντιμετωπίζει, από τις δομικές αδικίες, την περιθωριοποίηση και τη βία, έως την στέρηση της προσωπικής της αυτονομίας και των δικαιωμάτων της πάνω στο σώμα και τη ζωή της. Η 8η Μαρτίου είναι ένα κάλεσμά για δράση. Δράση για να σταθούμε στο πλευρό των γυναικών που καθημερινά έρχονται αντιμέτωπες με πολλαπλές ιδιότητες και ρόλους. Τις γυναίκες που είναι μητέρες, κόρες, σύζυγοι, μαθήτριες και φοιτήτριες, εργαζόμενες και άνεργες, αγρότισσες, μονογονείς, πρόσφυγες, μετανάστριες, γυναίκες με αναπηρία, με κοινό στοιχείο όλων αυτών την συχνή καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και την άνιση αντιμετώπισή τους μέσα στην κοινωνία. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς με μια πορεία έως σήμερα 10 χρόνων συνεχίζει να είναι δίπλα στις γυναίκες θύματα βίας, στις γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, παρέχοντας απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του δωρεάν και τηρώντας το απόρρητο της συμβουλευτικής. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας και θέλοντας να περάσει το δικό του μήνυμα διοργανώνει τις εξής δράσεις:
Street Work σε συνεργασία με τον Δήμο Αργοστολίου την Παρασκευή 8 Μαρτίου από τις 11:00 – 13:00 στην οδό Π. Βαλλιάνου στο Αργοστόλι. Στο street work θα συμμετάσχει το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου που θα πραγματοποιήσει μια δράση ευαισθητοποίησης ενάντια στη βία κατά των γυναικών για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας. Ομάδα 19 μαθητών από όλες τις τάξεις θα παρουσιάσουν μια μουσική απαγγελία και ένα χορωδιακό τραγούδι με θέμα την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.
Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Κακοποίηση της Γυναίκας και Προστασία» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 18:00μ.μ. στον χώρο της Βιβλιοθήκης Ληξουρίου και θα περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «What will people say» και συζήτηση με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης.
Διεκδικούμε την εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε φαινόμενα βίας και εκμετάλλευσης κατά των γυναικών, διαμορφώνοντας μια σύγχρονη, ανοιχτή κοινωνία όπου η ισότητα των φύλων γίνεται πράξη. Η Πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στην Κεφαλλονιά» του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2021-2027» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κεφαλονιάς

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed